Komentarze do wiadomości: Nie podbili TGA, ale i tak odnieśli wielki sukces. Teraz dziękują fanom w najlepszy możliwy sposób

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
16.12.2025 10:31
xandon
1
odpowiedz
xandon
54
Generał

Największe rozczarowanie 2025. Siksong "no fun allowed". W tych podanych liczbach mieszczą się też tacy gracze jak ja. Zainteresowani na bazie zachwycających recenzji i premierowego piania psychofanów. Jedna sztuka w Game Pass i jedna sztuka zakupiona na Switcha z ciekawości po tych zachętach. Niestety, w połowie rozgrywki gierka poleciała do kosza. Nie ma się co chwalić takim "sukcesem" i sztucznie napompowaną sprzedażą. Rzeczywistość okazała się zgoła odmienna. Dla mnie to jest ślicznie zrobiona anty-gra wyróżniająca się niczym nieuzasadnioną upierdliwością i frustrowaniem gracza rozwiązaniami z ery growego średniowiecza. Słusznie, że nie podbiła TGA przemykając bez większego echa z jedną nagrodą. Dlatego też zero zainteresowania tym DLC. Gra dla wąskiego grona fanatyków.

16.12.2025 16:45
Kwisatz_Haderach
😂
1.1
6
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

Pomililo ci sie "Silksong" z "Nightreign" gluptasku.

Swoja droga ciekawe bylo obserwowanie meltdownu pro gracza (i przy okazji specjalisty od designu kolejnego gatunku, tym razem metrodivanii. Doswiadczenie? Metroid Prome na switchu) xandona, przy zderzeniu z naprawde trudna gra. Taka ktorej sie nie da bruteforce'owac za pomoca itemow, buidow i do ktorej nie mial w czasie grania tony materialu na jutube, gdzie pan streamer pokaze mu jak zyc.

Prawdziwy HOLLOW gracz.

Widac zreszta bylo ze mial wiecej czasu, bo frustracje wyladowywal w watku politycznym.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2025-12-16 16:52:29
17.12.2025 19:11
xandon
1.2
xandon
54
Generał

Znowu przybiegłeś poszczekać Ciułała_K_H. Zagraj w końcu i przejdź jakąś grę to będziesz wiedział o czym mowa. Nie bój się, dasz radę. Nie będziesz też wtedy taki ciągle zakompleksiony. Czekamy na twój pierwszy wpis o jakiejś grze a nie kolejne płacze zazdrości o innych użytkownikach forum. Pamiętasz jak się ostatnio mądrzyłeś o korporacyjnych szeregówkach, a wystarczyło odpalić OW2, zamiast się mądrzyć i pouczać innych, którzy faktycznie w nią grali a nie tylko czytali coś na forach i discrodach? Na tej zasadzie odpal sobie Siksonga to może dołączysz do tych 2 fanów tej gry. Nightreign raczej nie próbuj bo sobie krzywdę zrobisz.

17.12.2025 20:15
Kwisatz_Haderach
1.3
3
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

Via Tenor

Ale oddychaj jak piszesz.

18.12.2025 02:58
Link
1.4
Link
32
Senator

xandon
Zapomniałeś też, że Castlevania 1, Mega Man 2 i inne gry z konsoli NES też są bardzo trudne gry? Hollow Knight 1 też nie jest łatwa gra, szczególnie etap White Palace czy "białe" bossowie. Dark Souls czy Souldiers też nie są łatwe gry. Nie pierwszy raz, nie ostatni, jak będą takie gry.

Po prostu nie masz cierpliwość, ani wytrwałość, by się uczyć po próby i błędy, aby móc ostatecznie wygrać.

Hollow Knight Silksong jest przeznaczona dla doświadczone graczy, co ukończyli Hollow Knight 1 i szukają prawdziwe wyzwanie. To nie jest gra dla niedzielniaków.

18.12.2025 06:54
1.5
kiedys_to_bylo
2
Pretorianin

xandon

Ciukała nie gra w gry, on się na nich zna. Jest ludologiem jak kiszak.

19.12.2025 15:20
Link
1.6
Link
32
Senator

ksywka90
Spróbujesz mnie obrażać? A może piszesz do Kwisatz? Tego nie wiem i to mnie nie obchodzi. Zabawne. Ty i xandon (może to twój multikonto) musicie zrozumieć, że gry na STEAM są podzielone na łatwe i trudne i każdy znajdzie coś dla siebie. Nie ma DOBRE gry, który zadowoli wszystkich. Zawsze znajdą się osoby, co będą narzekać na jakieś elementy. Widocznie Silksong nie jest dla Ciebie, ani dla xandon w tej chwili. Wróćcie do Silksong za 10-20 lat, kiedy łatwe gry Wam znudzicie i potrzebujecie coś mocniejszego.

21.12.2025 17:03
1.7
kiedys_to_bylo
2
Pretorianin

Qué?

Nie ma łatwych i trudnych gier. Coś, co dla ciebie może być łatwe, dla kogoś może być trudne. I odwrotnie. Ja piję do kwisacha, zbawcy ludologa. Skoro uważasz, że dostałeś rykoszetem to sorki, nie miałem tego na celu. Skoro ciebie to nie obchodzi to jaki jest cel twojego posta?

post wyedytowany przez kiedys_to_bylo 2025-12-21 17:03:50
16.12.2025 10:38
Jeżowiec
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Jeżowiec
3
Legionista

Silksong imo jedno z największych rozczarowań roku zaraz za Bloodlines 2

18.12.2025 02:50
Link
2.1
1
Link
32
Senator

Bo?

16.12.2025 12:23
3
odpowiedz
Silas1415
26
Konsul

Ja tam się bawiłem bardzo dobrze, dałbym punkt mniej niż pierwszemu Hollow Knightowi głównie za to, że po prostu wolałem tę mniejszą skalę, bardziej skondensowaną mapę - gdzie tutaj "gotowali" za długo po prostu. Dla samego DLC jednak chętnie wrócę jak już wyjdzie i mam nadzieję, że to lub kolejne będzie na tyle dobre jak Grimm Troupe w pierwszej części :)
A co do TGA, no to już to niektórzy ludzie pisali, ale rzeczywiście sequele, które głównie rozwijają formułę bez jakiejś wielkiej rewolucji to na ogół nagród za dużo nie zdobywają, no i na tegorocznym TGA to bardzo widać też przy innych tytułach, gdzie nijak nie musi świadczyć to o ich jakości.

18.12.2025 02:51
Link
👍
4
1
odpowiedz
Link
32
Senator

Hollow Knight Silksong to dla mnie bardzo udana kontynuacja.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl