Komentarze do wiadomości: Nie podbili TGA, ale i tak odnieśli wielki sukces. Teraz dziękują fanom w najlepszy możliwy sposób

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
16.12.2025 10:31
xandon
1
odpowiedz
xandon
53
Generał

Największe rozczarowanie 2025. Siksong "no fun allowed". W tych podanych liczbach mieszczą się też tacy gracze jak ja. Zainteresowani na bazie zachwycających recenzji i premierowego piania psychofanów. Jedna sztuka w Game Pass i jedna sztuka zakupiona na Switcha z ciekawości po tych zachętach. Niestety, w połowie rozgrywki gierka poleciała do kosza. Nie ma się co chwalić takim "sukcesem" i sztucznie napompowaną sprzedażą. Rzeczywistość okazała się zgoła odmienna. Dla mnie to jest ślicznie zrobiona anty-gra wyróżniająca się niczym nieuzasadnioną upierdliwością i frustrowaniem gracza rozwiązaniami z ery growego średniowiecza. Słusznie, że nie podbiła TGA przemykając bez większego echa z jedną nagrodą. Dlatego też zero zainteresowania tym DLC. Gra dla wąskiego grona fanatyków.

16.12.2025 16:45
Kwisatz_Haderach
😂
1.1
1
Kwisatz_Haderach
21
GIT GUD or die trying

Pomililo ci sie "Silksong" z "Nightreign" gluptasku.

Swoja droga ciekawe bylo obserwowanie meltdownu pro gracza (i przy okazji specjalisty od designu kolejnego gatunku, tym razem metrodivanii. Doswiadczenie? Metroid Prome na switchu) xandona, przy zderzeniu z naprawde trudna gra. Taka ktorej sie nie da bruteforce'owac za pomoca itemow, buidow i do ktorej nie mial w czasie grania tony materialu na jutube, gdzie pan streamer pokaze mu jak zyc.

Prawdziwy HOLLOW gracz.

Widac zreszta bylo ze mial wiecej czasu, bo frustracje wyladowywal w watku politycznym.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2025-12-16 16:52:29
16.12.2025 10:38
Jeżowiec
2
odpowiedz
Jeżowiec
2
Legionista

Silksong imo jedno z największych rozczarowań roku zaraz za Bloodlines 2

16.12.2025 12:23
3
odpowiedz
Silas1415
25
Konsul

Ja tam się bawiłem bardzo dobrze, dałbym punkt mniej niż pierwszemu Hollow Knightowi głównie za to, że po prostu wolałem tę mniejszą skalę, bardziej skondensowaną mapę - gdzie tutaj "gotowali" za długo po prostu. Dla samego DLC jednak chętnie wrócę jak już wyjdzie i mam nadzieję, że to lub kolejne będzie na tyle dobre jak Grimm Troupe w pierwszej części :)
A co do TGA, no to już to niektórzy ludzie pisali, ale rzeczywiście sequele, które głównie rozwijają formułę bez jakiejś wielkiej rewolucji to na ogół nagród za dużo nie zdobywają, no i na tegorocznym TGA to bardzo widać też przy innych tytułach, gdzie nijak nie musi świadczyć to o ich jakości.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl