Komentarze do opinii: Nie każdy chce realizmu do bólu. Te rajdy są stworzone dla zwykłych graczy

Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz
19.12.2025 21:13
tenad
1
odpowiedz
tenad
15
Centurion

Wszystko fajnie, ale ja tam czekam na Super Woden w styczniu. To GP było genialne, jak dodadzą tryb kariery a'la Gran Turismo w rajdach, to będzie sztos. Mam nadzieję, że model jazdy nie będzie zbyt sztywny.

20.12.2025 01:27
Draugnimir
1.1
Draugnimir
151
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Mam nadzieję, że model jazdy nie będzie zbyt sztywny
Ja też - moje obawy budzi zwłaszcza w kontekście zapowiadanych zawodów typu gymkhana.

20.12.2025 02:24
hardcoholic
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
hardcoholic
157
Generał
Wideo

a jak to wypada w porownaniu z takimi:

Colin McRae Rally 2.0
youtube.com/watch?v=HrdFJYogNAA

Sega Rally 2
youtube.com/watch?v=6LeVGJJCvwY

jest sens w ogole odpalac?

post wyedytowany przez hardcoholic 2025-12-20 03:39:13
20.12.2025 11:34
Draugnimir
2.1
1
Draugnimir
151
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

Do Colina podjazdu niestety nie mają, ale Sega Rally 2 mogłaby być w zasięgu takiego #DRIVE Rally :)

Trzeba jednak mieć na uwadze, że pozycje, które opisałem, to prostsze gry - bez setupów aut i z co najwyżej bardzo prostymi uszkodzeniami.

post wyedytowany przez Draugnimir 2025-12-20 16:53:17
23.12.2025 01:26
hardcoholic
2.2
1
hardcoholic
157
Generał

Tak podejzewalem. Generalnie nie ma bata, zeby jakis indyk podskoczyl CMR2. W przypadku Segi Rally 2 zadanie jest latwiejsze, moze np Over Jump Rally sie to uda :]

post wyedytowany przez hardcoholic 2025-12-23 02:02:43
20.12.2025 21:15
3
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Terefere85
61
Pretorianin

Skusiłem się i na #Drive Rally i Super Woden GP (nie ta z artykułu, ale tania i wygląda ciekawie) i ta pierwsza, mimo dość arcadowej rozgrywki, o dziwo jest całkiem fajna - nie ma super rozbudowanej fizyki, nie ma niewiadomo ilu tras czy super kariery... ale taka czysta prosta rozrywka przyprawiona odrobiną humoru.

No i plus za optymalizację - na Steam Decki działa w "natywnym" 1080p (bez upscalowania - da się tyle ustawić w menu) w Ultra przy 60fps i wygląda przy tym lepiej niż WRC Generations (w podobnych wydajnościowo ustawieniach) czy żałosne wręcz EA Sports WRC, które ledwo działa na LOW, a wygląda przy tym nieporównywalnie gorzej od wspomnianego wyżej Sega Rally 2 czy Colin McRae Rally 2.

23.12.2025 02:21
hardcoholic
3.1
hardcoholic
157
Generał

Przeciez EA Sports WRC wymaga mocnego kompa i kierownicy, a jej anticheat nie dziala na Linuxie. Jaki jest sens odpalac to na Steam Decku?

21.12.2025 11:42
4
1
odpowiedz
noobmer
62
Generał

To jest to albo wychodzi ścigałka symulacyjna AAA (oprócz serii Forza) albo indyk arcade, brakuje na rynku czegoś po środku. Wcześniej mieliśmy Gridy czy NFS a teraz one poumierały. Szkoda. A ile można grać w Flatouty ;)

21.12.2025 21:14
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
LESZ3u
40
Chorąży

Draugnimir Old School Rally początkowo wzbudził moje zainteresowanie, ale stwierdziłem, że lepiej odgrzebać płytkę z CMR 2.0, tymczasem #DRIVE Rally zupełnie nie trafia do mnie pod względem stylistyki. Inaczej sprawa ma się z Super Woden. Poświęciłem na GP 2 kilka godzin swojego czasu i bawiłem się bardzo fajnie, więc wersję rajdową na pewno wrzucę na swój radar.

Od siebie polecam Rush Rally Origins. Na jednej z discordowych grup utworzyliśmy nawet własną ligę, gdzie udało nam się wypracować mega wyśrubowane wyniki. Obecność kogoś od nas w TOP10 światowych wyników to w zasadzie norma, a dość często zdarzają się wyniki nawet w TOP3. Polecam sprawdzić, bo jest bardzo niepozorna, ale ma według mnie świetny, dynamiczny model jazdy.

A czy interesują Cię arcadowe (nie rajdowe) ścigałki w starym stylu? Przyznam, że mnie męczą już próby podłączenia się pod sukces Forzy Horizon (The Crew / Test Drive) lub symulatory/quasi-symulatory z wyścigami na torach. Marzy mi się coś w stylu Motorstorm lub NFS przed Undergroundem. Luźne wyścigi z fajnym wyborem aut i bardzo zróżnicowanymi trasami. Ciężko mi znaleźć obecnie coś godnego zainteresowania, a ostatnie podrygi gatunku zdaje się, że przypadły na koniec epoki X360 (Blur, Split/Second lub Ridge Racer Unbounded). Światełka nadziei upatruję w nadchodzącym racerze ze świata Star Wars i nowym Screamerze, choć nie postawię swoich pieniędzy na to, że to musi się udać.

Obecnie jestem pewien tylko co do nadchodzącego Wreckfest 2. Jedynkę uwielbiam za model jazdy i "brudne" podejście do wyścigów, tak odległe od wymuskanej i nadmiernie wygładzonej Forzy.

post wyedytowany przez LESZ3u 2025-12-21 21:19:11
22.12.2025 00:23
Draugnimir
5.1
Draugnimir
151
Mały diplodok

GRYOnline.plRedakcja

A czy interesują Cię arcadowe (nie rajdowe) ścigałki w starym stylu?
Zasadniczo rzadko sięgam po jakiekolwiek gry wyścigowe typu arcade, ale czasem udaje się takiemu tytułowi przykuć mnie do ekranu. Ostatnio na przykład spędziłem bardzo miłą godzinkę z wersją demo Speed Demons 2. Niepozorna, ale stylowa, pomysłowa i bogata gierka, która nawiązuje troszkę do serii Burnout (mniej bezpośrednio niż Wreckreation, lecz z lepszym skutkiem moim zdaniem).

Marzy mi się coś w stylu Motorstorm lub NFS przed Undergroundem
Do NFS-ów przed Undergroundem odwołuje się poniekąd nadchodzące Gear.Club Unlimited 3 - jestem ciekaw tej gry, choć po kontakcie z "dwójką" i gameplayach z "trójki" mam obawy o model jazdy.
https://www.gry-online.pl/gry/gearclub-unlimited-3/z26f0f

post wyedytowany przez Draugnimir 2025-12-22 00:24:13
23.12.2025 02:01
hardcoholic
6
1
odpowiedz
hardcoholic
157
Generał

To ja zaproponuje cos z twistem: Parking Garage Rally Circuit i polskie FUMES :]

post wyedytowany przez hardcoholic 2025-12-23 02:12:06
Forum Forum Gry Sportowe
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl