Komentarze do wiadomości: „Nie byłem dobrym biznesmenem”. Twórca Fallouta szczerze o tym, dlaczego Arcanum i Bloodlines były pełne błędów

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
05.01.2026 17:11
1
odpowiedz
Kaczmar
1
Junior

sami gracze zgotowali sobie to piekiełko, a rachunek jest prosty 0 preorderow, i nie sugerowac sie kupionymi reckami gier, i hypem - preorderem moge wspomóc jakiegos indyka i studio, ktore probuje cos swiezego wydac a nie odgrzewane kotlety na tym samym zbugowanym silniku.
Jak kilka razy gracze zaglosowaliby portfelem to problemu by nie bylo, badz zostalby stlumiony i studio zastanowiloby sie 2 razy czy wydac takie niedorobionego smiecia, ktorego trzeba 2 lata patchowac, zeby byl grywalny

05.01.2026 19:57
elathir
2
1
odpowiedz
elathir
116
Czymże jest nuda?

Wolę te zbudowane arcydzieła od gier poprawnych ale miałkich i niczym się nie wyróżniających.

Dla mnie Arcanum to jeden z najlepszych RPGów jaki wyszedł w historii, Vtm:B to gra wybitna i wyjątkowa a ToEE to gra bardzo dobra.

05.01.2026 20:31
3
odpowiedz
buddookann
112
Konsul

Piękan jest nieświadomość. JA jak grałem w Arcanum to nawet nie bardzo wiedziałem że jest toś takiego jak bug. Grałem i to co gra mi dawała to przyjmowałem na klatę. Jedyne co to pamiętam że chciałem być techniczny i strzelać z broni palnej, a mimo to byłem gościem z mieczem. Nigdzie nie znajdowałem schematów na broń.

05.01.2026 22:25
Silvaren
4
1
odpowiedz
Silvaren
5
Pretorianin

Tam też były wały z QA. Np. dawali grę do testów z listą rzeczy, jakie mają być przetestowane, a zakontraktowani testerzy pewnych rzeczy w ogóle nie tykali.

Przykładowo w ToEE bard był strasznie zbugowaną profesją, bo ludzie od QA nie lubili grać tą klasą xD Nie pamiętam już, ale to raczej był outsourcing jeśli chodzi o testy.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl