Komentarze do wiadomości: Nie boi się o swoją pracę w Valve. Scenarzysta Half-Life 2 bezlitośnie wypunktował kreatywność AI

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
25.03.2026 21:26
1
1
odpowiedz
Meesror
2
Legionista

Prawdziwi fachowcy nie muszą się obawiać

26.03.2026 08:33
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
Sandro_de_Vega
76
Pretorianin

Poważne pytanie. Jak to jest żyć 10 lat w przeszłości i gdzie się mogę zapisać?
Bo serio... AI jako straight man? Bezduszne odpowiedzi? Czy my żyjemy w tym samym roku?

Sarenka z mojej strony. Nie dalej jak 2 tygodnie temu kompletnie wymęczony 6 godzinami pomocy z telefonem osobie kompletnie atechnologicznej, siadłem przed pecetem... i z czystej ciekawości napisałem do google AI pytanie defacto retoryczne, jak sobie radzić z takimi cymbałami. Google odpowiedziało mi używając typowej dla mnie mowy, zawierającej wulgaryzmy, kolokwializmy, przenośnie, lekceważący ton, ale przede wszystkim zaczęło żartem, który rozbawił mnie tak bardzo, że pokazałem go 3 innym osobom. I nie jest to żart z jakieś internetowej pasty, nie twierdzę, że jest on oryginalny, ale sam fakt, że nigdy go nie słyszałem sporo dobrego mówi o obecnym modelu AI.

Jeśli mówimy konkretnie o zamkniętych formach AI, a nie takich co mają dostęp do całego internetu. Takich, które mogłyby napędzać NPC. Istnieją przecież te chatboty, które można samemu tworzyć, generując im styl wypowiedzi, i bazę wiedzy. Rigowanie w pełni funkcjonalnego chatu gpt do każdej postaci nie jest rozwiązaniem. Jest nim właśnie zaprogramowanie bardziej ograniczonych chat botów.

post wyedytowany przez Sandro_de_Vega 2026-03-26 08:34:07
26.03.2026 16:34
2.1
olafb646385
2
Junior

Sandro_de_Vega Kompletne, anekdotalne bzdury. AI slop to smieć, a chatboty to nic nie warte generatory tekstu.

26.03.2026 22:08
2.2
Jaris
2
Legionista

olafb646385 jeżeli źle się się używa to tak

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl