Komentarze do wiadomości: „New Vegas nie zostało dobrze przyjęte”. Twórca kultowego Fallouta o latach walki o uznanie graczy

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
10.02.2026 14:09
WeCreateWorlds
1
1
odpowiedz
WeCreateWorlds
10
Pretorianin

Mało kto to zauważa, ale po latach też trzeba powiedzieć, że tak krótki okres produkcji NV był możliwy tylko dlatego, że całość technologii i tak z 95% assetów dostali gotowe od od Bethesdy.

Ekipa Todda robiła kilka lat czarną robotę technologiczną, dlatego Obsidian mógł skupić się na rozgałęziającej się fabule i ich słynnych skill checkach w dialogach.  

Ale po latach też bardzo doceniam świat New Vegas - w aspekcie fizycznym. Mapa doliny Mojave jest dobrze zrobiona, zdecydowanie lepiej niż Capital Wastelands w F3.

10.02.2026 15:06
1.1
zdzisios115633
1
Junior

WeCreateWorlds Z jednej strony racja, z drugiej to właśnie stworzony przez Bethesdę model rozgrywki był najgorszym i ciągnącym w dół elementem New Vegas.

10.02.2026 14:26
2
odpowiedz
Legalizex
90
Generał

New Vegas był dużo, dużo lepszą grą niż Fallout 3, mimo że pod względem silnika to prawie to samo. Fallout 1, 2 i New Vegas to naprawdę świetna trylogia o zachodnim wybrzeżu USA. Tymczasem F3 i F4, nie mówiąc już o F76 to jakaś wesoła wariacja na temat uniwersum, pełno dziur fabularnych i bezsensownych zagrywek typu przeniesienie supermutantów na wschodnie wybrzeże bo potrzeba dużych potworów do których się strzela. New Vegas na szczęście dużo bardziej poważnie podeszło do tematu.

10.02.2026 14:41
Grifter
3
odpowiedz
Grifter
52
Konsul

New Vegas to zdecydowanie najlepsza odsłona po dwójce i jedynce. W wielu miejscach im dorównująca. 
Sam byłem zaskoczony jak niektóre moje wybory (teoretycznie szlachetne) okazały się pomyłką.

post wyedytowany przez Grifter 2026-02-10 14:42:09
10.02.2026 14:49
Iselor
4
odpowiedz
Iselor
45
Senator

Dla mnie to najlepszy Fallout tak ogólnie. 1 i 2 szanuję ale DLA MNIE zestarzały się bardziej niż Might and Magic czy nawet pierwszy Baldur.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl