Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Najważniejsza ekranizacja science fiction od czasów Diuny będzie miała premierę w 2027 roku: próby adaptacji tego materiału trwały od lat 80

Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz
27.07.2026 11:29
Kwisatz_Haderach
1
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying

Troche czysto i malo depresyjnie, ale to chyba jest ta bogatsza czesc/miasto/dzielnica?
Z drugiej strony moim skromnym zdaniem Gibson zaadoptowany 1:1 bylby dzis ciezki do przepchania z duzym budzetem. Jak widac troszke ugrzeczniono stylistyke i chyba celowo bohaterowie wygladaja w miare normalnie. Zeby widz mogl poczuc jakas empatie.

Mnie sie ten potok depresji, degrengolady, syfu i upadku czlowieka jako jednostki ciezko czytalo (choc nie zrozummy sie zle, ksiazki SA super. Po prostu ten nihilistyczno-depresyjny sos Gibsona jest ciezkostrawny. Bardzo smaczny i wyszukany, ale ciezkostrawny. ;P).

Akceptujac powyzsze, to mi sie trailer podobal. Zwlaszcza ze bardzo malo pokazywal. Cyber zrobiony jak w ksiazkach. ;)
Zwlaszcza ze wzielo mnie z zaskoczenia, bo nawet nie wiedzialem ze adaptacja Gibsona jest w planach.

Apple pokazalo ze jak chce to potrafi, a zmiany w materiale zrodlowym potrafia byc okej (np. Lee Pace i Imperium w Fundacji... nie obrazilbym sie jakby tak bylo w ksiazkach).

CZekam i narazie nastawienie ostroznie pozytywne. ;)

27.07.2026 11:45
Ojboli
2
1
odpowiedz
Ojboli
167
Generał

Wspomnę że jest to, to samo uniwersum co Johnny Mnemonic. Polecam obejrzeć najpierw ten film z 95`-Johnny Mnemonic.

27.07.2026 12:32
Kwisatz_Haderach
3
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
27
GIT GUD or die trying
Image

Ja (oprocz klasyki jak Trylogia Ciagu czy Mnemonic wspomniany wyzej) polecam "Rozpoznanie Wzorca" Gibsona. Ciekawa tematyka. Daje do myslenia. ;)

Forum Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl