Zmieńcie tytuł.
Karta jest przecież niedostępna a piszecie że dostępnych jest 1000 sztuk.
Skończcie z tymi pustymi tytuami.
"Dodatkowo poza złączem 12V-2x6 pojawiło się także złącze GC-HPWR, co sprawia, że sprzęt potrzebuje dedykowanej płyty głównej: na przykład Asus ROG Maximus Z890 Hero BTF lub Asus ROG Strix Z890-E Gaming Wi-Fi BTF" Aha czyli jak komuś padnie płyta główna za 2-3 lata np i nie będzie jednej z tych dwóch do kupienia już znaczy to że karta będzie bezużyteczna czy tak? Brawo panie ASUS. I po co robić takie ułatwienia. Mogliby zrobić tak że jest tylko 1 model płyty która obsłuży kartę bo ma te złącze i ograniczyć ją też do 1000 szt na świat.
Mam rozumieć że te ich nowe złącze jest tak samo dobrze przetestowane jak sławne samospalające się 12 VHPWR?
Sorry ale to asus i każdy mający pojęcie o sprzęcie wolałby wszystko inne byle, nie asusa. Na reddicie są setki postów o ich specyficznym podejściu do klienta i zakupionych artykułów. Ale jak ktoś jest naiwny, i ma odpowiednie zasoby gotówki, to kupi. I będzie żałował.
No właśnie kupiłem 12 takich kart.
Połonczyłem je razem i teraz to mam takom petarde że kurde hej.
Saper mi śmiga na max ustawieniach
Artykuł bardzo faworyzujący firmę Asus. RTX 5090 FE również ma komorę parową i ciekły metal na rdzeniu. Pasta termoprzewodząca i brak komory parowej jest w 5080 FE. 5090 FE ma pełen pakiet.