Ja lubię wszystkie części Diablo od 1 po 4 a w Path of Exile się odbiłem, taka drewniana i za trudna dla początkujących
No nie wydaje mi się żeby nowsze zawsze znaczyło lepsze, w tym przypadku na pewno nie. (2.6 na metacritic od użytkowników)
Ja od Path of Exile też się odbiłem ale w Path of Exile II młócę jak wściekły.
U mnie Sacred byłby o wiele bliżej top1 (nie zaprzeczę, że może przez nostalgię, jednak jak wracam, to nadal ma to coś - od szaty graficznej, kreacje świata, po rozgrywkę, której wolniejsze tempo o wiele bardziej w hack&slashach wolę), ale i tak szanuję, że w ogóle znalazł się na liście.
Szacun, serio, bez ciągłego uwielbiania PoE i hejtowania Diablo, ale własny, fajny ciekawy wybór.
Od Diablo 1 wszystko się u mnie zaczęło, cała przygoda z szeroko pojętym cRPG, najpierw grał ojciec a ja się wręcz trochę bałem tej gry, ale potem sam zacząłem grać Łotrzycą....Diablo II było i jest arcydziełem, wpłynęło na mój sposób grania (w mniejszym lub większym stopniu) w KAŻDYM następnym erpegu aż po dziś dzień, na mój gust literackiego fantasy w jakimś stopniu i na to co obecnie tworzę (czy do szuflady czy nie to zobaczymy).
Dziwne że na liście nie ma Titan Quest, ja wbrew pozorom, nie lubię hns (poza właśnie Diablo i TT, Divine Divinity nie zaliczam do tego nurtu), ma świetny klimat mitologiczny a mechanika rozwoju postaci jest mega.
Titan quest taki dobry według ciebie? Mam go za darmo na steamie i zastanawiam się czy mi się spodoba
Z tym że ja w h's grałem tylko w diablo 1 i 2 xd