Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Mimo że poleca ją 91% krytyków, ta kontynuacja kultowej serii horrorów poniosła porażkę, a za 10 dni trafi na HBO Max

Forum horrory
Dodaj komentarz
04.08.2026 14:38
1
1
odpowiedz
SmoQ1988
3
Junior

Obie części 28 lat później to mega gówno i ciężko się to ogląda. Nie wiem skąd te wysokie oceny od "krytyków".

04.08.2026 18:18
1.1
odpowiedz
Chris4132
126
Konsul

SmoQ1988 Po prostu film nie celuje w gust przeciętnego zjadacza chleba.

04.08.2026 19:15
1.2
2
odpowiedz
dbq
36
Pretorianin

Chris4132 on w nic nie celuje kino klasy nijakiej. Nawet jakby mi zaplacili to nie chcialbym tego oglądac. Lepiej ten hajs wydać na jakieś jedzenie niz na takie popłuczyny. Netfliksowe produkcje już lepiej stoją. 1 i 2 spoko ale to to ja nie wiem co za poszkwar. Ani to nie straszy ani nie smieszy , nie ma też nic do przesłania i przekazania - ot taki powalony film o jakichś psycholach i potworach bez fabuły. Festiwal tandety i żenady , koncerty discopolo i cyganskie festiwale mają więcej jakości. Skala produkcji Romero po Ziemi żywych trupów - ostatni udany zombie . Tamtych też nie dało się na trzeźwo zobaczyć. Jeszcze krecony telefonem bo taki mial cebulowy zamysl rezyser zeby przyoszczedzic

post wyedytowany przez dbq 2026-08-04 19:27:36
04.08.2026 23:32
1.3
odpowiedz
citarcitar2
5
Centurion

SmoQ1988 Stąd skąd wysokie oceny dla odysei

05.08.2026 01:00
1.4
1
odpowiedz
Chris4132
126
Konsul

dbq Stary ja nie mam pytań do ciebie xD

05.08.2026 13:49
1.5
odpowiedz
dbq
36
Pretorianin

Chris4132 Kto pyta nie błądzi

05.08.2026 10:50
2
1
odpowiedz
Molid
11
Legionista

Oba nowe filmy z tej serii to dla mnie ogromny zawód. Jakiekolwiek przesłanie było tak wymuszone i tandetne, scenariusz bez polotu i inspiracji, dramatu w tych filmach nie było dla mnie w ogóle. Z drugiej strony akcja - w pierwszym filmie zrujnowana przez beznadziejny montaż, w drugim po prostu jej nie ma. Cóż więc pozostału, jeśli nie było tam dramatu, akcji, fabuły, fajnych efektów czy w sumie czegokolwiek? Dobrzy aktorzy bez dobrego materiału i w sumie niewiele więcej. Dobra scenografia i kilka ciekawszych momentów w drugim filmie, ale ostatecznie ogromny zawód, szczególnie biorąc pod uwagę, że chyba wszystko wcześniej od Boyla i Garlanda mi się podobało.
Przekombinowali po prostu. Pierwszy film był prosty i w swej prostocie bardzo ciekawy (nawet jeśli sposób kręcenia już wtedy był moim zdaniem beznadziejnym pomysłem i powodem dla którego dzisiaj się ciężko ogląda pierwszy film). Nie spodziewałbym się, że i oni wpadną w pułpake grania na nostalgii i tego co było kiedyś, ale cóż.

06.08.2026 10:10
Wrzesień
3
odpowiedz
Wrzesień
84
Idiot Doom Spiral

Spoko film, ale poprzednia część bardziej mi się podobała. Była dziwniejsza, mocniej odjechana i to było jej zdecydowaną zaletą. Dwójka pod wieloma względami jest już bardziej "konwencjonalna". Poza tym, czuć trochę, że to taka typowa środkowa część, więc wydarzenia są mniej znaczące niż w pierwszej części i pewnie w finale. Mam nadzieję, że ten znowu pozytywnie zaskoczy.

Forum Forum horrory
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl