Komentarze do wiadomości: Microsoft zdaje sobie sprawę z problemów AI i wprowadza funkcję mającą chronić przed zagrożeniami

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
01.12.2025 10:34
1
odpowiedz
silesius
20
Centurion

Najlepsze zabezpieczenie przed tym AI syfem to przesiadka na Linuxa, co sam ostatnio zrobiłem.

01.12.2025 10:55
1.1
Kadrion
45
Pretorianin

Wahałem się od lat, niby ten linux jako drugi system zawsze na PC był obecny. Przetestowałem działanie aplikacji, na których pracuję oraz steama - działa, z battle.netem miałem problemy, ale wyczytałem, że steamOS + NonSteamLauncher da radę, więc w najbliższych dniach poleci zmiana mojego stanowiska roboczo/gejmingowego na SteamOS do gierek, a do pracy zostawię sobie minta, albo przeinstaluję go na AnduinOS / Zorin OS.

Nie miałem nigdy problemów z Win11, ale ilość tego syfu, który oni tam wciskają dopychając to jeszcze AI zaczyna mnie przerastać. System operacyjny powinien być systemem operacyjnym, a nie wieszakiem na nikomu nie potrzebne na co dzień (zwłaszcza w domu) ficzery.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl