Autorze, do kogo ten news jest kierowany? Kogo to gówno obchodzi?

Na Hawajach ma lepszą rezydencja za 300 mln dolarów. ale w razie wojny nuklearnej przedłuży tylko swój żywot o kilka lat kilkanaście lat, poniżej tekst po zdjęciu źródło grok,
Realistyczny scenariusz dla nich
• Najlepszy przypadek (bunkier w NZ/Australii, pełne zapasy, zero awarii): przetrwają 10–20 lat w luksusie › potem wychodzą do post-apo świata z temperaturami -10 °C latem, minimalnymi uprawami, chronicznym ryzykiem raka i konfliktami. Może uda się założyć małą kolonię (jak House w Fallout, ale bez Securitronów).
• Prawdopodobny przypadek (USA/Europa): 5–12 lat › głód wewnątrz (kończą się kalorie wysokiej jakości), awarie systemów, bunt personelu/ochrony lub ataki z zewnątrz.
• Najgorszy › bunkier pada wcześniej (awaria generatora, zatrucie CO2, konflikt wewnętrzny) › giną po 2–5 latach.
Krótko: tak – przedłużenie o kilka–kilkanaście lat, czasem nawet 20 w optymistycznym scenariuszu. Ale nie przetrwanie cywilizacji ani „wieczne życie”. To kupno sobie czasu w podziemnym luksusowym grobowcu, podczas gdy reszta świata umiera z głodu i zimna. Nawet oni wiedzą, że to nie jest plan „wygranej” – tylko desperacka próba bycia ostatnim, który umrze.
P.S Niech się ścigają bo problemem nie jest jedna bomba ale ich tysiące, na jednej Ziemi jest ich około 12-13 tys w sumie najwięcej Rosja następnie USA, kolejne Chiny, później Uk-Francja
Co to mnie interesuje miszczu, twoją ocene mam za nic ponadto jeżeli doczytałeś i zroumiałeś co czytasz to ja tego nie napisałem tylko przepisałem (kopiuj /wklej) i wkleiłem zdjęcie.
Ja. napisalem P.S a po prostu cie zabolało to że o AI czytasz jeżeli rozumiesz co czytasz i nic poza tym.
Na google masz gemini które nie ma żadnych limitów jak grok czy chat GPT (aplikacje na telefon na każdym storze) i możesz nawijać godzinami ale lepiej komuś nawrzucać wbijając swoje marne parę groszy niż ruszyć môzgiem i sobie sciągnąć i być miszczem
command prompt
Moze jednak uzywaj tego AI, bo bez niego to juz wcale nie da sie zrozumiec o co ci biega...
O tym że żydek buduje sobie schron przeciwatomowy czytalem ze dwa lata temu wiec że tu wspomniał o tym
grok to po prostu przypadek, wtedy schron był w trakcie budowy i lokalni mieszkańcy mieli objekcie bo im halas maszyn przeszkadzał, ale to też możesz podbić pod komputer bo czytałem
na necie na telefonie a telefon to mały komputer, w dzisiejszych czasach wiekszość ludzi korzysta w internetu (ja mam go od 23 lat) na telefonie czy komputerze wiec jeżeli uważasz to myśleniem za kogoś. ok może tak być.
Szkoda że żaden o tym nawet nie wspomniał jeżeli czytałeś ich wypociny panie miodek.
Ale zeby wbić swoje marne trzy grosze można zrobić wszystko, tylko najpierw trzeba pomyśleć czy przedmówców potraktowalem poważnie czytając ich posty i dając odpowiedź czy nie czy po prostu ich olałem, wiem natomiast jedno że ty nie przeczytałeś choćby jednego zdania napisanego przez przedmówców panie miodek.
Autorze, do kogo ten news jest kierowany? Kogo to gówno obchodzi?
Nie wiem na co komukolwiek potrzebna taka giga chałupa. Mógłbym mieć wszystkie pieniądze świata, a i tak więcej niż większego mieszkania w mieście, lub domku jednorodzinnego bym nie chciał.
Meta niekoniecznie sobie radzi nieźle w AI. Oni nadal głównie ciągną kasę z reklam, manipulowania ludźmi i proliferacji skamów. Dla nich AI to kolejna próba, po Metawersie i paru innych, pozostania "istotnym" na rynku, aby nie zmienić się w IBM czy Intela naszych czasów, dla której najbardziej świetlana przyszłość to po prostu trwać.
A że gość inwestuje grubą kasę w posiadłość to nic dziwnego. Powyżej pewnego poziomu prywatnego majątku właściwie nie ma na co już wydawać kasy, można co najwyżej kupić większą posiadłość czy jacht. Może leczy tym jakieś swoje kompleksy?
Bunkry to inna historia i zgoda, że to tylko przedłużenie życia o 10-20 lat max w przypadku apokalipsy, ale chyba lepiej mieć te 10-20 lat niż ich nie mieć? Poza tym, ja nie podejrzewam, że tu chodzi o ochronę przed konfliktem nuklearnym. Raczej przez ewentualnymi niepokojami społecznymi we własnym kraju.
Tutaj często materiały to tłumaczenia z angielskich materiałów... Pierwotny mógł mieć właśnie to do zaoferowania...
Zuckerberg ma ogromny majątek, ale jego najnowsze pomysły to raczej wtapianie kasy z zysków Mety w coś nierentownego...
AI to kolejny przystanek.. I tutaj Zuckerberg raczej nie jest liderem we wtapianie kasy. Ale Amerykańskie korpo powoli się orientują, że władowanie w uczenie maszynowe kolejnych setek miliardów nie będzie się wiązało z tym, że ludzie będą do nich drzwiami i oknami sie dobijać.
Bańka AI powoli pęka. W zasadzie pierwszy gracz-> Nvidia już się wycofuje z dotowania bańki. Prawdopodobnie będzie jedynym graczem, który zarobi na AI takie pieniądze, pozostali raczej wtopią dużo więcej niż uda im sie odzyskać. To nie tak, że branża AI sie wysypie, po prostu skończy się tak intensywna inwestycja. Już nikt nie będzie akceptował 17mld dolarów strat rocznie w koszty rozwoju...
I to wszystko sfinansowane z ogromnej inwigilacji swoich użytkowników. Poprawcie mnie, jeśli się mylę i ktoś płaci abonament za pejsbuka
Via Tenor
Koleś wygląda jak zrobiony przez AI;)
i te martwe oczy