Komentarze do wiadomości: „Ludzie grają, żeby zbierać skiny i inne bzdury”. Twórca Counter-Strike'a brutalnie szczerze o fenomenie własnej gry

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
15.12.2025 13:46
1
5
odpowiedz
Darek1785
4
Pretorianin

Ma rację chociaż skiny i te inne bzdury można jeszcze sprzedać natomiast najgorsze są te wszystkie trofea, platynki itp. bzdety jak dzienne zadania bo to nic innego jak korporacyjny mechanizm aby manipulować graczami.

15.12.2025 16:33
1.1
Bulioner
5
Centurion

Prawdę powiadasz.

15.12.2025 18:31
1.2
1
kaagular
92
Generał

Zbieractwo to korporacyjny mechanizm? A która to korporacja wmówiła barbarzyńcy, że fajnie jest zbierać uszy wrogów? Albo indianinowi skalpy? To były trofea, swoiste achievementy. Moja babcia zbierała znaczki wycięte z listów, czy tą korporacją, która ją do tego nakłoniła jest Poczta Polska? A może sprawności skautów/harcerzy to korpo mechanizm?
Zbieractwo, kolekcjonowanie, osiągnięcia - to są najzwyklejsze ludzkie sprawy i to, że są obecne w grach należy ocenić jako najnormalniejsze w świecie. Owszem, w wielu grach chodzi o zbieractwo i nic w tym złego. Kiedyś zbierałem monety, które do niczego mi nigdy nie posłużyły i nie mogły posłużyć, dziś mam jakieś skiny w lolu, skiny w CSie i 500 książek na półkach. Zero różnic. W sumie najgorsze te książki - pieniądze w błoto :)

16.12.2025 15:09
NexuS_
😂
2
odpowiedz
NexuS_
25
Chorąży

Via Tenor

Dwie legendy ten sam schemat.

Gooseman zrobił CS dla klimatu i skilla a nie dla kasyna ze skinami. Oddał IP Valve bez tantiemów dziś CS2 mieli miliardy na skrzynkach które on nazywa bzdurami. Esport też go nie grzał bo tylko przeszkadzał w robieniu gry i do dziś mówi że nie żałuje.

Ronald Wayne sprzedał 10% Apple za 800 dolarów bo wtedy potrzebował kasy. Dziś to setki miliardów i też mówi że nie żałuje.

Obaj patrzą na sukces z boku obaj nie kupili wizji iPhoneów i skinów po 50 euro i obaj mają to totalnie gdzieś XD

post wyedytowany przez NexuS_ 2025-12-16 15:11:55
Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl