Komentarze do wiadomości: Kultowa mapa z Heroes 3 zmierza do Heroes of Might and Magic: Olden Era. To pierwsza tak duża, ręcznie opracowana zawartość do bestsellerowej strategii

Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz
15.06.2026 19:42
TRX
1
odpowiedz
TRX
221
Generał

"To pierwsza tak duża, ręcznie opracowana zawartość"
Oni tak serio czy sobie jaja robią tego typu stwierdzeniami?

15.06.2026 20:00
Kwisatz_Haderach
1.1
1
odpowiedz
Kwisatz_Haderach
26
GIT GUD or die trying

TRX Dlaczego jaja? Wiem ze przypuszczalnie chodzi o "o jezu olaboga AI uzywaja! Gra z generatora!" i tym podobne outrage/histeria, ale tak naprawde to... nie ma tutaj nic dziwnego.

Chodzi o tlumaczenie z "handcrafted". Czyli mapa z fabula, recznie przygotowana progresja itd... w kazdym szczegole. Przeciwienstwo losowej generacji map oraz generyczno-symetrycznych template'ow mapek, ktore sa w grze atm.
https://heroes-olden-era.com/en/maps

Bardzo dobra wiadomosc btw.. bo juz byly placze ze PvE oleja i skupia sie na multiplayerze.
Widocznie nie.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-06-15 20:09:09
15.06.2026 20:40
2
odpowiedz
MH-Kage
27
Pretorianin

No nareszcie, jakaś normalna mapka. Chociaż jak przeczytałem ''Kultowa mapa z H3'' to myślałem że może chodzić o Brave New World, ale musieliby wtedy dodać poruszanie się po wodzie stateczkami, a to chyba będzie dopiero w 1.0.
W każdym razie, dobrze że o tym pomyśleli bo zaczynało się już robić nudno.

Forum Forum Gry Strategiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl