Uwaga zaznaczam, że to jest moja własna subiektywna opinia, jeśli ktoś lubi tę grę, to nie mam z tym problemu.
Ostatnio mnie naszło, by zagrać sobie w jakiegoś H&S na luzie, bez spiny. Zobaczyłem tę promocję na D4 w bundlu za 50 zł i pomyślałem, że może bym sobie kupił. Ale wpierw zacząłem szperać i czytać o dodatkach, wyszło na to, że ten cały D4 to tak wybrakowany chłam, że śmiać mi się zachciało. Dowiedziałem się, że te przygłupy z Blizzarda nie ograniczyli się do nowej postaci, kosmetyki czy nowych rejonów i kolejnej części fabuły. O nie, żeby zagrać w PEŁNĄ wersję D4, czyli taką, która nie jest wybrakowana, to trzeba od razu dokupić oba dodatki. Dlaczego, bo jeden dodatek zawiera kostkę Horadrimów, a drugi podnosi poziom do 70. Czyli obecnie D4 to jest płatna wersja demo, a sama gra jest p2w, bo jak nie kupisz dodatków, to jesteś gorszy od reszty.
Obecnie stawiam pierwsze kroki w Path of Exile, grze, w którą zagrałem, jak jeszcze chyba był dostępny tylko 1 i 2 akt czy jakoś tak, Innymi słowy gdzieś na początku, wiele lat temu i się odbiłem aż do dzisiaj. Oczywiście mam przygotowany build, bo nie jestem masochistą, by się potem bawić w reset czy robienie kolejnej postaci, i jak na razie bawię się naprawdę dobrze, a sama gra zmieniła się diametralnie.
Tak więc oficjalnie chciałbym podziękować Blizzardowi za tę promocję, bo dzięki temu dowiedziałem się, jakim D4 jest wybrakowanym gównem i że jednak warto było dać szansę Path of Exile.
PS: By zagrać w krowi Level, też potrzebujecie obu DLC XD
Ile ty masz lat, 12?
Dziwny komentarz, Lord of Destruction byl typowym dodatkiem a nie osobno dodawanymi klasami, ograniczeniami skilli, sezonow o istniejacych klas.
Rozumiem odpalenie nowego dodatku, co się przełożyło na wielką falę graczy online.
Nie rozumiem jednak resetu umiejętności, usunięcia eliksirów/kadzideł i zmiana innych mechanik.
Jako gracz powracający odpaliłem grę i się zwyczajnie pogubiłem. Chwilę zajęło mi odtworzenie drzewka skilli(które miałem typowo pod siebie), ale wciąż nie ogarniam nowych zmian, jakie wprowadzili..
Ostatnio wyszła aktualizacja zmieniła wszystkie moje drzewo umiejętności zmieniły właściwości kremów nawet mitycznych a każdy się rajcuje że aktualizacja jak dla mnie to znowu robią coś by było coś jak dla mnie to dramat , grałem długo d D2 ale nikt nie robił co chwilę takich cyrków z lvl czy skilami jak dla mnie to Blizzard stara się zaskoczyć wszystkich a ogólnie ktoś kto gra długo by uzbierać idealne itemy nagle może znów mnie lipę jak ja dziękuję bardzo Blizzard