Komentarze do wiadomości: Kontynuacja postapokaliptycznego RPG z notą 92% na Steam rozpoczęła ważny etap. Licznik bije, a cele twórców ATOM RPG 2 sięgają 1,5 miliona euro

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
24.04.2026 10:59
1
odpowiedz
Marecki
0
Junior

Sprawdziłem jedynkę. Miał to być RPG w klimatach klasycznych Falloutów i faktycznie był. Fabularnie było naprawdę spoko, ale wykonanie techniczne oraz elementy walki turowej pozostawiały sporo do życzenia. Dodatkowo gra ma bardzo frustrujący system podróży po mapie świata, gdzie postać podróżuje baaaardzo powolnie, a do tego co chwilę mamy jakieś randkowe zdarzenia, które sprawiają że podróż z jednego krańca mapy na drugi trwa bardzo długo i zmusza do wielu walk odrywających gracza od celu. Nie powiem, że się odbiłem od tej gry bo rozegrałem około 20 godzin, jednak chyba nie ukończę tej gry. Do tego grałem na PS4 gdzie sterowanie jest niewygodne, a do tego gra jest kiepsko zoptymalizowana i konsola przegrzewała się gorzej niż podczas nowych gierek AAA. Może kiedyś jeszcze dam szansę tej grze ale już na PC i z nieco innym buildem postaci, bo wbrew temu co można znaleźć na necie, uważam że nie da się sensownie grać w tą grę nie tworząc postaci pod walkę właśnie ze względu na te zdarzenia losowe. Podczas questów wiele spraw można załatwić umiejętnościami retorycznymi, ale podczas randkowych zdarzeń na mapie świata ze zmutowanymi stworzeniami już nie pogadasz i wtedy trzeba albo miliard razy wczytywać grę licząc na to, że ominiesz losowe zdarzenia albo starać się jakoś wygrać z przeciwnikami zbyt mocnymi dla postaci z buildem charyzmatyka.

post wyedytowany przez Marecki 2026-04-24 11:00:30
Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl