Komentarze kęsika prawda objawiona - gry niedocenione

Forum Top-listy
Dodaj komentarz
26.03.2026 23:46
sirstuartstrange
1
odpowiedz
sirstuartstrange
5
Centurion

Bo ja wiem czy DA II jest niedoceniane?

27.03.2026 09:23
kalevatar
1.1
1
odpowiedz
kalevatar
53
Pretorianin

GRYOnline.plRedakcja

sirstuartstrange Na pewno powinno być docenione jeszcze bardziej :)

27.03.2026 09:49
1.2
odpowiedz
boy3
130
Legend

Na pewno powinno być docenione jeszcze bardziej :)
No chyba nie, bo DA 2 to zwyczajny średniak, który nijak nie ma startu do kultowej jedynki, i w zasadzie wszystko ma gorzej napisane od DA 1 ;)

post wyedytowany przez boy3 2026-03-27 09:49:59
27.03.2026 10:00
elathir
2
odpowiedz
1 odpowiedź
elathir
121
Czymże jest nuda?

Co do Elexa, niedawno ogrywałem po raz drugi i choc ogólnie koncept gry mi się podoba, świat jak to u Pirahi zawsze bywa, jest genialnie zaprojektowany, questy spoko. Tak mam jednak z tą grą jeden spory problem, który odkryłem przy drugim przejściu. Gra ma totalnie skopany system rozwoju postaci, co na tle poprzednich gier tego studia boli, bo zawsze miały dość ciekawy. Tutaj jest po prostu naprawdę źle. Przez to też balans jest dziwny i bardzo nierówny.

Na pierwszy rzut oka wygląda spoko, jak w poprzednich ich grach, ale tak nie jest jak się zagłębi mechanikę i wyjdzie poza błędne opisy statystyk (tak, opisy choćby atrybutów są błędne i nijak się mają do samej mechaniki).

A szkoda bo to zmarnowany potencjał. Gdyby ten jeden aspekt poprawić to gra byłaby dużo lepsza.

post wyedytowany przez elathir 2026-03-27 10:02:19
27.03.2026 10:33
2.1
odpowiedz
boy3
130
Legend

Statystyki w grze po prostu nie wpływają na bohatera i tyle, nie powiedziałbym że rozwój postaci w elex jest zły, masz w zasadzie dużo umiejętności do nauczenia

Forum Forum Top-listy
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl