Komentarze do wiadomości: „Jeśli nienawidzisz twórców gier, nienawidzisz gier”. Weteran Valve ma dość graczy wrogo nastawionych do deweloperów, którzy życzą im porażki

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
05.03.2026 20:07
😂
1
odpowiedz
mafioso12
98
Konsul

Weteran Valve ma dość graczy wrogo nastawionych do deweloperów, którzy życzą im porażki

Skoro deweloperzy życzą im porażki to gracze są do nich wrogo nastawieni. Nie widzę w tym nic dziwnego ??

05.03.2026 20:12
senticamil
2
6
odpowiedz
senticamil
7
Legionista

Z tych emocji to chyba zapomniało się chłopinie o określeniu "kiepskich" - "Jeśli nienawidzisz KIEPSKICH twórców gier, nienawidzisz KIEPSKICH gier". Wtedy jest to prawdą, bo nie wyobrażam sobie tego, by gracze nie chcieli otrzymywać dobrych gier. Dlatego są krytykowane trailery, zapowiedzi i wpisy deweloperów, tylko powodem nie jest bezpodstawna nienawiść, a zwrócenie uwagi producentom, że idą w złą stronę. To, że ta krytyka odbija się od ludzi, do których jest targetowana, to osobna kwestia, z której później wynikają takie wpisy jak te, od pożal się boże "weterana valve".

05.03.2026 20:17
3
4
odpowiedz
realsolo
228
Generał

To ziomo ktory wychwalal DA Veilguard oraz Concorda. Cuck pewnej woke ziomalki, ktora cisnela po graczach z nim az milo. WITAMY W MCDONALD parówo, ktora przepala hajs inwestorow robiac qpe a nie gry.

05.03.2026 20:41
IIIIIIIIIIIIII
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
IIIIIIIIIIIIII
85
Generał

Może niech twórcy zaczną słuchać czego chcą gracze... Bo na pewno nie chcemy gier usług

05.03.2026 20:46
Kwisatz_Haderach
4.1
1
Kwisatz_Haderach
22
GIT GUD or die trying

W dowolnym momencie na top 20 granych gier na Steam, ~75% to gry uslugi plus streamowe memy. Na konsolach to samo plus sportowe.
Jak jest dobry miesiac to wskocza ze 2-3 gry single (jak teraz mamy Residenta, Slay The Spire). Dwa, trzy razy na rok wskoczy RPG, albo cos starego jak dostanie promo -50%.

Tyle.

Gracze jak najbardziej chca gier uslug. Wokalna mniejszosc nie chce.
Tylko ze chca dobrych gier uslug. Dlatego tak wiele failuje. Te dobre trzymaja sie dekadami.

Dodam tez ze "gracze" chca takze gier singleplayer. Tylko niekoniecznie ci sami gracze, niekoniecznie tylko gier singleplayer, niekoniecznie w tym samym czasie i w cenie 300PLN za 20 godzin grania, a swiat nie jest czarno-bialy.

post wyedytowany przez Kwisatz_Haderach 2026-03-05 20:48:09
05.03.2026 21:10
IIIIIIIIIIIIII
4.2
IIIIIIIIIIIIII
85
Generał

Kwisatz_Haderach Z grami usługami jest dzisiaj taki problem że każda wygląda tak samo, Kopiuj wklej. Nie ma praktycznie nic świerzego na rynku. Mieliśmy kilka lat temu faze na gry battle royal. Dostaliśmy tego wysyp i kilka się tylko wybiło a wychodziła masa takich gier.  Ja mam 31 lat. Kiedyś dużo grałem w multi a dzisiaj praktycznie nie gram. Szkoda czasu. Wolę singleplayery bo wiem że dadzą mi radochę. Chce jakąs strzelanka mam wybór. Chce jakąś gre souls i się pomęczyć bardziej wybieram taki gatunek. Chce strategie pograc to gram w to. Chce jakąś fabularną gre wybioram ją. A gra usługa? Pożyje rok może 2 a może nawet 1 miesiąc. Gry singleplayer są nieśmiertelne a multi są śmiertelne. Dobrze że mamy indyki bo wiele osób potrafi zrobić świetne gry. Cultic retro fps zrobiony przez jedną osobę wg mnie bije na głowę masę gier z dużo większym budżetem.

05.03.2026 21:11
5
odpowiedz
tailless
2
Legionista

Kolejny raz wychodzi na to, że grupą która najbardziej nienawidzi gier są właśnie gracze

05.03.2026 21:24
👍
6
1
odpowiedz
serious
17
Pretorianin

W sumie chłop ma rację. Ja chyba każdej grze życzę powodzenia.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl