Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Jedna z największych klap filmowych wszech czasów niespodziewanie dostaje drugą szansę - tym razem wszystko będzie inaczej

Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz
29.07.2026 13:03
ashtop
1
odpowiedz
ashtop
8
Centurion

Pytanie: po co?

29.07.2026 15:23
1.1
odpowiedz
omnipop
7
Legionista

ashtop dla glorii i chwały!
Żartowałem... Dla pieniędzy

29.07.2026 19:11
2
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
tomash79
23
Chorąży
PLUS

Wiecie co? Ja naprawdę nie rozumiem, czemu ten film zakończył stę taką klapą... Dla mnie to było całkiem niezłe rozrywkowe widowisko sf, z którego mogła by wyjść saga na miarę Gwiezdnych Wojen. Fajne charyzmatyczne postacie, efekty specjalne, które sie niezbyt zestarzały, przewrotne, a przy tym otwarte zakonczenie... Szkoda, naprawdę szkoda. Trzymam kciuki za część drugą, choć wersja animowana to już nie to samo...

30.07.2026 16:15
2.1
odpowiedz
Gordith
3
Junior

tomash79 Byl potencjał na serię bo książek wyszło około 20 z czego 10 przetłumaczono na polski. A Taylor świetnie zagrał Johna. Byłem w kinie i zawsze dobrze wspominam ten seans.

02.08.2026 20:43
2.2
odpowiedz
walecznyplywak
1
Junior

tomash79 Film był prima sort - podejrzewam że przez zjebanych krytyków podczas premiery poszło tak źle - lubię gwiezdne wojny ale uważam że z ta opowiesc mogła być nawet ciekawsza w rozwinięciu -jak napisałeś dobre SF , moim zdaniem miesza się z fantasy a do tego dochodzi jeszcze odrobina wątków mistycznych . Czekam na kolejne części filmu a nie animacji

post wyedytowany przez walecznyplywak 2026-08-02 20:46:15
29.07.2026 20:03
maciell
3
1
odpowiedz
maciell
144
Senator

Mi sie podobal film.

29.07.2026 20:35
4
1
odpowiedz
bobbu383084321d
11
Legionista

Nie rozumiem ludzi... Co im nie pasowało? Śmieszni są ci, którzy polegają na zdaniu innych, a sami nie sprawdzą czy faktycznie. Dla mnie na prawdę dobry film i żałuję, że nie zauważyłem go gdy wchodził do kin (może to był problem, słaba reklama), bo na wielkim ekranie był pewnie jeszcze efektowniejszy.

30.07.2026 16:10
5
odpowiedz
Gordith
3
Junior

Mnie się bardzo podobał, sądze że w ówczesnym czasie ludzie nie znali twórczości Burroughsa bo mowili ze Carter to zrzynka z gwiezdnych wojen itp. i dlatego słabo wypadł w kinach

30.07.2026 16:26
SnakePlissken
👍
6
odpowiedz
SnakePlissken
230
Ulubieniec forum Claude
MAX

Niezły odkop nostalgiczny :D

Na filmie byłem razem z żoną na premierę. Polubiłem wtedy Kitscha, który znany był głównie z małej roli Gambita w Wolverine.
'Zakochałem się' nawet w pięknej, marsjańskiej księżniczce ;)

Ogółem film nam się podobał a jako że Mars to moja planeta zodiakalna to lubię niemal wszystko co jest z nim związane, zwłaszcza ciekawe opowieści. Także czekałem na 2kę ale się nie doczekałem.

Barsoom!

post wyedytowany przez SnakePlissken 2026-07-30 16:35:54
09.08.2026 23:39
Rithven
7
odpowiedz
Rithven
59
Pretorianin

1) film bardzo mi się podobał i ma bardzo duży wskaźnik "rewatch" czyli co kilka lat go oglądam i podoba mi się nadal
2) mi osobiście nic w filmie nie zgrzytało ale sądzę, że film mógł mieć problem z dotarciem do widzów z kilku powodów:
- taki mix western + indiana jones na początku i przejście w kompletny inny gatunek heroic fantasy + walka
- próba spięcia tego klamrą konceptem władcy marionetek posiadającą moc przenoszenia się w czasie i przestrzeni
- i na koniec znów nawrotka tym razem do klimatu ala wywiad z wampirem

za duży rozstrzał gatunkowy by wielu widzów "ogarnęło" i z przyjemnością obejrzało.

//
Jak wspomniałem - mi film siedzi/ podoba się. I nie - nie jest to film sf ale fantasy.

Forum Forum filmy i seriale scifi
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl