Gry-usługi powinny trafić na śmietnik historii. Chcę dobrej, wciągającej historii + dobrze skonstruowane mechaniki gameplayu. Nic więcej.
Bo Suicide Squad sprzedał się w miliardach co nie?
Chociaż obawiam się, że fani Harrego Pottera mogą im za dużo wybaczyć...
Niczego się nie nauczyli z Suicide Squad? Serio chcą skopać kolejną grę?
Wiem, że pierwsza część wielu osobom się podobała, ale dla mnie ta gra była mocno średnia. Było w niej dużo klimatu i ładnej scenografii, ale zabrakło mi faktycznej symulacji życia w Hogwarcie np. normalnych lekcji, rozwijania się przez naukę, rywalizacji między domami i sensownych relacji z innymi uczniami, które miałyby jakieś znaczenie. Zamiast RPG dostaliśmy raczej przygodową grę akcji w otwartym świecie.
Osobiście mam nadzieje, że kolejna część pójdzie bardziej w stronę RPG niż akcji, a multiplayer to już w ogóle ostatnia rzecz jakiej potrzebuje... ewentualnie jako dodatek do całej reszty np. właśnie do pojedynków magicznych czy quidditcha.
Bo to był średniak. Ale mimo to była to najlepsza gra z uniwersum HP.
Ogólnie jak na studio które robiło mobilki wcześniej to dowieźli naprawdę solidny produkt. Myślę że teraz mając know-how to mogą przyrządzić coś naprawdę dobrego (albo wszystko spierdzielić, jeśli nie wyczują oczekiwań tak ja twórcy greedfall)
Wybory, które mają znaczenie? Faktycznie ciekawa fabuła? Brak infantylnych wątków? Ciekawy otwarty świat? NPC, które reagują chociaż w minimalnym stopniu? Więcej niż 5 rodzai przeciwników?
Od dawna wiadomo, że Avalanche ma w planach 2 gry z uniwersum: kontynuację HL i grę MMO w uniwersum HP, a wciąż wyświetlają mi się artykuły mylące jedną i drugą. Ogłoszenia o pracę również wyraźnie oddzielają oba te projekty.
Meh... nienawidzę tej branży.
Hogwart Legacy, pomimo tego że ja wprost nie cierpie uniwersum HP, jako gra był fenomenalny. Dał bym to w moim osobistym top 10, a top 15 to już na pewno.
Być może tu nie było niczego rewolucyjnego. Ale za to było totalnie świeże. Wszystkie mini aktywności były po prostu aktywnościami które jeszcze nigdzie się nie powtórzyły, było ich naprawdę sporo w tej grze ale ich rodzaje były totalnie nowe, świeże i ciekawe. Mi się bardzo podobało również podejście do samej nauki w Hogwarcie, zostało to zrobione na prawdę świetnie i tak jak powinno. Świat również świetny i ładny. Cała gra moim zdaniem całkowicie jest wolna od większych wad. I jestem w szoku że gra ma aż tak podzieloną opinię.
Nie wyobrażam sobie nawet jakie to musiało być genialne doświadczenie dla fana tego uniwersum skoro mnie ta gra po prostu zachwyciła.
No z mojego doświadczenia nie była cudowna. Aktywności były powtarzalne, i też już kiedyś widziałem coś podobnego. Wiec widać że podpatrzyli pomysłu u konkurencji. Równiez sam gameplay uznaje za w miarę średni. Ani nie ma się czym zachwycać ani nie ma na co narzekać. Za to animacje i sam świat mi się spodobał (do tej pory uwielbiam te dwie zbroje)
Technicznie za to dowieźli.
Wiec raczej porządny średniak na ale z serduchem(ewidentnie twórcom brakowało doświadczenia)
I mówię to jako osoba która fanem nie jest. Ale uniwersum lubi.
Niech zrobią turniej trójmagiczny i będą mieli kolejny wygodny pretekst, żeby jeszcze nie implementować quidditcha :P
Myślę że idą w kierunku GTA online. Gdzie masz fabułę i moduł online do monetyzacji. Nie sądzę żeby Warner był a tak głupi by totalnie olać fabułę, nie w momencie gdy marka nie jest jeszcze na tyle pewna i stabilna by totalnie olać fanów. Byle się nie okazało że wersja single nie będzie zrobiona na odwal