Jak zmienią grafikę z cukierkowej mobilkowej kupy na poważną szatę graficzną która aż będzie chciała być oglądana swoją autentycznością to zagram.
Akceptacja grafiki to sprawa gustu, dla mnie wszystko jest zbyt zlewajace sie ze soba, jednostki sa do siebie bardzo podobne i czesto nie umiem ich rozroznic na pierwszy rzut oka. Elementy otoczenia na mapie swiata sa rowniez jakby jednolita masa kolorow. Poza tym, ze modele wszystkiego sa niewyraźne, to jeszcze paleta barw nie pomaga w rozeznaniu. Po czasie czlowiek przywyknie i sie nauczy rozrozniac wszystko jak nalezy, ale dla mnie to wszystko jest takie nijakie na chwilę obecną.
Czyli nawet nie wiesz co piszesz...
To, że gra ma tło menu, to nie znaczy, że to właśnie szata graficzna, jak już to zaledwie jej część. A ja pytałem raczej o faktyczną grę, a nie jakieś menu.
To nie wiesz, że stylistyka menu samo w sobie nie decyduje o rozgrywce a raczej to, że twórcy przyjęli sobie taką wizję?
"Chciałeś zabłysnąć a się zesrałeś ?????>?" pięknie, piszesz coś takiego, aczkolwiek cały ton oraz styl twojej wypowiedzi raczej sugerują, że niestety to ty się zesrałeś. I to piszesz po tym jak odpowiadając na moje pytanie zrobiłeś dużego fikołka i pominąłeś dużą część szaty graficznej wskazując w zasadzie niewielką jej część (bo samo menu to jakoś tak dużo nie jest) jak ja pytałem stricte o całą szatę graficzną. Poza tym gra ogólnie ma grafikę w baśniowym stylu. Zresztą nie tylko w olden era, ale także w homm 3 bywa kolorowo, tak więc obie gry kolorystycznie bardzo się nie różnią. No nieźle, takie fajne samozaoranie, próbuj dalej.
Nawet bym zagrał, ale zanim poznam wszystkie mechaniki i umiejętności każdej jednostki to minie pół dnia. Zdecydowanie przekombinowali z ilością tego wszystkiego, więc dla zwykłych testów mi się nie chcę i zaznajomię się dopiero po premierze gry. Mam tylko nadzieję, że ktoś doświadczony zagra jednak w te testy i da odpowiedni feedback.