To też piractwo i kradzież który obejmują miliardowe jak nie większe zbiory danych które Nvidia ma na swoich serwerach.
Tak się zastanawiam czy Nvidia prześmiewczo kpiąc sobie z graczy nie nazwała RTX Remix tylko dlatego, że można tam podmienić każdą teksturę, a biorą się one ze zremiksowanych (aby nie było identycznej tekstury i nikt nie skapował, że np. w jakiś zdjęciu na instagramie lub filmie nie widział podobnego krzesła, drzwi itp. elementów, przedmiotów) tekstur podpierdzielonych z miliardów plików z internetu.
Natomiast największy przekręt, że to wymaga obecnie niby dwóch kart RTX 5090.
Patrzcie jaka tu symbolika i dobrze dobrane cyferki aby wszystko robiło wrażenie czyli DLSS 5 i 2X RTX 5090 zwykły chwyt marketingowy.
Czekam aż Valve na tym swoim małym gówienku zaprezentuje Half-Life 3 który ośmieszy to wszystko pod względem graficznym i technologicznym (tylko pamiętajcie wtedy, że to nie optymalizacja, a odcięcie się od Nvidii i Microsoftu)
Via Tenor
Sporo musisz folii miesiecznie zuzywac lol.
Zas "chlopskorozumowa" proba zrozumienia, jak te technologie dzialaja jest wrecz rozczulajaca.
kek
Wyglada to zle i jest nikomu nie potrzebne, ale na serio... nie pisz wiecej.
W super korporacyjną technologię mRNA też nadal wierzysz? Jeżeli tak to wracaj do swoich gierek z WoW-em na czele, domki same się nie udekorują.
Czyli jednak ta ich super rewolucyjna technologia, to faktycznie po prostu AI slop tylko generowany w czasie rzeczywistym
Nie przeszkadza mi jak to nawet AI będzie wszystko robić i tak większość obecnych gier to kupy czy to graficznie czy to fabularnie. Może AI zrobi lepszą grafikę i napisze lepszą fabułę, a nie tylko zabij 5 wilków, zabij 10 królików itp.
Narzekasz, że obecnie większość gier to kupy. Powiedzmy, że jakieś 90%. W przypadku AI wygenerowanych kup będzie 99% i wolumen będzie z 5x większy. Czy naprawdę wtedy będzie łatwiej znaleźć fajną grę?
Jak gry mają przez to lepiej wyglądać to jestem pozytywnie nastawiony. Ciekawi mnie jak zostanie to zoptymalizowane i udostępnione. Co do treści generowanych przez ludzi na przestrzeni 10-15 lat to tylko kilka gier ma ciekawą i rozbudowaną fabułę, a reszta to szkoda gadać.
Chyba, że mamy ubierać foliowe czapeczki bo mamy do czynienia z AI.
Ciekawi mnie jak zostanie to zoptymalizowane i udostępnione.
Tak jak już to mogą zrobić ale boją się z tym teraz wyjść ponieważ już na samym starcie zostaliby zmasakrowani czyli wszystko w chmurze bez żadnych wymagań i na abonament jak Netflix, gdyby nie było oporu to zrobiliby to nawet na wczoraj rezygnując z tradycyjnych konsol i PC-tów tak, że już nie byłoby żadnych podzespołów, a jakiś jeden sprzęt lub może i nawet telewizor by wystarczył z podpiętym padem lub klawiaturą i myszką.