Komentarze do wiadomości: Gracze odkryli w Crimson Desert coś bardzo wstydliwego. „To świadczy o prawdziwym braku troski”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
21.03.2026 09:42
pieterkov
1
6
odpowiedz
pieterkov
166
Senator

Ludzie już naprawdę nie mają co robić. Gra na 200h z gigantycznym otwartym światem a oni się czepiają obrazka na ścianie w jednej lokacji, obok którego 99.99% graczy przejdzie obojętnie i nawet go nie zauważy. Ale nieee oto jest on, szeryf anty-AI - gra jest zła bo użyli AI i trzeba ją zbojkotować XD
Przypominam, że robiło to studio które ma 1000+ pracowników, więc raczej żadnemu grafikowi nikt pracy nie zabrał.

post wyedytowany przez pieterkov 2026-03-21 09:43:36
21.03.2026 10:30
1.1
3
legorass
17
Chorąży

pieterkov Więc przyznajesz, że mając +1000 pracowników, woleli iść na łatwiznę i wpakować do generatora, tak jak i tłumaczenie zresztą ;)

post wyedytowany przez legorass 2026-03-21 10:31:42
21.03.2026 10:38
1.2
2
TheFrediPL
116
Generał

pieterkov Niech będzie i na tysiąc godzin, wolę coś jakościowego niż 200h chujni jak np w av valhalla i z tego co widzę tutaj.

21.03.2026 11:18
1.3
Darek12346
46
Centurion

pieterkov 1000+ pracowników a i tak są wszechobecne błędy i nieangażująca fabuła. Mimo, że oszczędzali czas używając AI.

21.03.2026 09:49
Soulcatcher
2
odpowiedz
Soulcatcher
290
Crimson Desert

Premium VIP

Uważam że te wszystkie tematy w necie to tylko część rozbudowanej akcji promocji gry która ma zaangażować ludzi do rozmawiania na temat CD.

21.03.2026 09:52
😍
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
DarkPictures
18
Chorąży

Przecież ta gierka na mojej zwykłej konsoli ps 5 edycja Spiderman 2 wygląda bardzo dobrze tłumaczenie też jest dobre o co chodzi tym ludziom jak dla mnie jest to gra roku 2026 i nic tej gry nie przebije niech ludzie się zajmą lepiej sobą a nie za gry się biorą gry mają sprawiać radość i przyjemność przecież o to chodzi w tych grach by się dobrze bawić a crimsom desert gwarantuje dobrą zabawę i satysfakcję polecam.

21.03.2026 10:02
😂
3.1
2
NightGeisha
8
Generał

Przecież ta gierka na mojej zwykłej konsoli ps 5 edycja Spiderman 2, w innym wątku o CD Ja gram w crimsom desert na ps 5 edycja Spiderman 2 i chwilę wcześniej w jeszcze innym wątku o CD chłopie to ja życzę sobie więcej takich gier jak Crimsom desert gram na konsoli ps 5 edycja Spiderman 2 oraz sam zagrałem i to na konsoli ps 5 edycja Spiderman 2 i mam tą grę na konsolę ps 5 edycja Spiderman 2… dalej już mi się nie chce cytować, o ps5 Spider-Man 2 ed. w każdym poście, o samej grze ani słowa. Fajnie, że masz konsole, ale napisz coś informacyjnego o danej grze.

post wyedytowany przez NightGeisha 2026-03-21 10:03:34
21.03.2026 11:05
3.2
shezz810883834a
11
Chorąży

NightGeisha na mojej konsoli ps5 edycja spiderman 2 gra wyglada fenomenalnie. Goty

21.03.2026 10:24
wytrawny_troll
4
odpowiedz
wytrawny_troll
95
Generał

??????

21.03.2026 11:13
Drenz
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Drenz
40
Senator

W grach indie FPP, gdzie np. eksplorujemy jakieś domostwo twórcy często korzystają teraz z AI generując obrazy. Tylko w ich przypadku wyglądają dobrze i nikt się o to nie pluje. Oczywiście niedzielni gracze, czy inne marudy srają się o takie bzdury.

21.03.2026 11:16
Bukary
5.1
1
Bukary
245
Legend

A. To nie jest gra indie.
B. Ten obraz nie wygląda dobrze.

Gdyby to była gra indie, a obraz wyglądałby pokracznie... można wybaczyć. Jeśli to jest gra AAA, a obraz wygląda pokracznie... nie powinniśmy usprawiedliwiać partactwa, bo płacimy za produkt niemałą cenę. To drobiazg na tle innych problemów gry, ale też wymaga poprawy.

post wyedytowany przez Bukary 2026-03-21 11:18:45
21.03.2026 11:14
6
odpowiedz
Przemek_ZS
37
Centurion

Ten artykuł z GryOnline to klasyczny przykład napompowanego dramatu z niczego. Serio – czepianie się kilku obrazków w ogromnej, otwartej grze, która oferuje setki godzin gameplayu, to już nie krytyka, tylko szukanie problemów na siłę.

Crimson Desert to technologiczny potwór – ogrom świata, detale, fizyka, system walki, animacje – tam widać cholernie dużo pracy i serca. I nagle ktoś się zatrzymuje przy jakimś obrazie na ścianie, którego i tak 99% graczy nawet nie zauważy? To jest poziom czepialstwa z kategorii: „nie mam się do czego przyczepić, to znajdę cokolwiek”.

Motyw z AI? Jeszcze większy absurd. Branża idzie do przodu, narzędzia się zmieniają, a oni robią z tego moralny dramat. Jakby każdy asset w grze od zawsze był ręcznie malowany przez artystę przy świecy. Litości. AI to narzędzie – jak silnik gry, jak Photoshop, jak motion capture. Problemem nie jest jego użycie, tylko efekt końcowy. A Crimson Desert – mimo wszystko – wygląda świetnie.

To gadanie o „zniszczonej immersji” przez jakieś obrazy w tle to już totalne odklejenie. Immersję niszczą bugi rozwalające questy albo tragiczna optymalizacja – nie obraz na ścianie w karczmie, którego i tak nikt nie analizuje pod lupą.

Najlepsze jest to, że artykuł próbuje robić z tego „duży problem”, bo ktoś na Twitterze czy YouTube się przyczepił. To nie jest żadna masowa krytyka – to echo kilku osób, które zawsze będą narzekać na wszystko.

Podsumowując:
ten tekst bardziej kompromituje autora niż samą grę. Próba zrobienia afery z czegoś tak marginalnego przy produkcji tej skali to po prostu słaba robota dziennikarska.

Crimson Desert ma swoje problemy – jasne. Ale AI w tle jako „główny zarzut”?

Bez jaj.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl