Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: Gra tak duża, że jednych zachwyca, a innych przytłacza. Dziś premiera Order of the Sinking Star, nowości od twórcy Braid i The Witness

Forum Gry Logiczne
Dodaj komentarz
08.10.2026 13:57
1
odpowiedz
Molid
11
Chorąży

Gość jest stosunkowo popularny w kręgach programistycznych. Nie da się odmówić mu wiedzy, ale i ogromnego ego i zadufania. Czasem posłucham co ma do powiedzenia na temat technologii, bo można się sporo dowiedzieć nawet jeśli się nie zgadzasz, ale jego gry w ogóle do mnie nie przemówiły, mimo, że na papierze powinny do mnie trafić.

08.10.2026 14:16
MrPawlo112
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
MrPawlo112
70
Pretorianin
Image

Mnie przytłacza że według twórcy Polska leży gdzieś na zadupiu

08.10.2026 14:39
tynwar
2.1
odpowiedz
tynwar
106
Legend

MrPawlo112 no niestety takie uroki dzisiejszej branży gier, w której cyfrowa dystrybucja całkowicie zdominowała i zmusiła twórców do opłacania z własnej kieszeni tłumaczenie gier, a dawniej lokalni wydawcy kupowali od twórców i sami opłacali tłumaczenie na ich rodzimy język i sprzedawali dalej swoim klientom. No niestety teraz trzeba bulić na każdy język, a kiedyś przeważnie wystarczyło bulić na rodzimy i ewentualnie angielski w swoich grach, a resztę języków ogarniali lokalni wydawcy, więc koszty tłumaczenia się dzieliły.

Forum Forum Gry Logiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl