Komentarze do wiadomości: Gmail kończy z automatycznym rozdawaniem 15 GB. Nowi użytkownicy z warunkową blokadą

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
16.05.2026 02:24
1
odpowiedz
Bartooszki
36
Pretorianin

nie wiem co to ma zmienic skoro do utworzenia konta na gmailu trzeba zawsze podawac numer teleofnu i potwierdzac smsem ktory wysylaja

18.05.2026 04:01
1.1
odpowiedz
Chocpipnar
1
Junior

Bartooszki chodzi o to byś korzystał z ich Gdrive i płacił za przekroczenie darmowej przestrzeni. Wystarczy otworzyć galerię od google i natychmiast zostaniesz poproszony o backup twoich zdjęć, już nawet nie ma przycisku nie pytaj ponownie, jest za to przycisk przypomnij mi puzniej. Nie chcę mi się sprawdzać ale teraz przydział miejsca jest połączony, galeria +gmail.

18.05.2026 09:06
1.2
odpowiedz
sabaru
37
Senator

w dawnych latach nie musiało się podawać numeru telefonu.

16.05.2026 09:20
mirko81
2
odpowiedz
mirko81
89
amd platform

Będzie w mailach zamieszanie. "Onet wprowadza mi .... "
Edytuje bo chyba to fake. Jeszcze sprawdzę.
Oby jak najdłużej darmowo. Mi wystarczy 1 GB na mejlu

post wyedytowany przez mirko81 2026-05-16 10:15:01
16.05.2026 09:50
Herr Pietrus
3
odpowiedz
Herr Pietrus
244
Jestę Grifterę

Wcześniej jakoś boty im nie przeszkadzały. Pewnie znowu chodzi o boom AI. Nawet danych w chmurze nie będziesz mieć, prolu, wszystko na abonament, a jak coś chcesz zapisać, to kartka i ołówek. :)

16.05.2026 23:21
WolfDale
😁
4
odpowiedz
2 odpowiedzi
WolfDale
98
~sv_cheats 1

Pamiętam swoją starą pocztę na wp i tam miałem 10 megabajtów, miło wspominam.

18.05.2026 09:08
4.1
odpowiedz
sabaru
37
Senator

też miałem na wp e-mail i zdaje się dalej mam ale zapomniałem loginu i hasła. A co szpamu na to przychodziło. Trudno było realną wiadomość wychwycić.

18.05.2026 22:30
WolfDale
😂
4.2
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

To prawda, spamu to było zatrzęsienie i odkąd mam gmaila to już zapomniałem to co spam. Jedynie czasem poczta firmowa mi przypomina te złote czasy, ale ustawione agresywne filtry mocno przerzedzają to całe gie.

Pamiętam też jak mój kuzyn się ze mnie śmiał jak zobaczył jakie miałem genialne hasło na tej poczcie składające się z trzech małych liter. Wtedy takie rzeczy przechodziły, dzisiaj już nie ma szans na takie hasło.

19.05.2026 10:04
5
odpowiedz
1 odpowiedź
Krystian03
9
Pretorianin

Nawet tutaj robią randomowe testy. Niektórzy to zaczną więcej kont zakładać żeby zamiast 5 GB było 15 GB, bo to może być już na stałe przydzielone. W coraz wielu miejscach zaczynają robić tak, że nowi użytkownicy mają ciężej niż obecni (na przykład robienie gry w Roblox).

19.05.2026 23:20
WolfDale
😜
5.1
odpowiedz
WolfDale
98
~sv_cheats 1

No i dobrze, stali klienci powinni mieć lepiej. A często jest na odwrót, dopiero jak chcesz odejść to nagle sobie przypominają o kliencie.

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl