Komentarze do wiadomości: Fani RPG nie mają wątpliwości: bezczelne kłamstwo pojawia się już w drugiej sekundzie zwiastuna. „Mam nadzieję, że nikt nigdy nie zagra w wasze gry”

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
14.02.2026 18:53
1
12
odpowiedz
Cyberfan
63
Pretorianin

Czytelnik GOL nie ma wątpliwości: kolejny debilny tytuł artykułu.

15.02.2026 12:37
1.1
5
ultraSsak
35
Chorąży

Cyberfan klikłem, przeskrolowałem, rzucałem oczami po tekście, i dalej nie wiem o co chodzi.
Tekst wygląda jak generowany przez ChatGPT 0.2 beta xD

16.02.2026 18:35
EmhyrVarEmreis
1.2
1
EmhyrVarEmreis
48
Pretorianin

Cyberfan Standard xdd

14.02.2026 22:06
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
asasin24
47
Konsul

Przeczytałem to wszystko i nadal nie wiem o co chodzi. Gracze mają wielki ból, bo w studiu po osiągnięciu sukcesu nastąpił rozłam i wielu pracowników odeszło? Takie zjawisko występuje w wielu firmach, to nie jest nic nadzwyczajnego. I nie padło tu żadne słowo, jakoby nowa gra miała być słaba.

14.02.2026 22:49
2.1
3
Silas1415
29
Konsul

Znaczy, nawet jak sam nie orientuję się w zagmatwaniach tej "dramy", tak to jest trochę sednem - Niemniej potencjalne niedoskonałości Aleksandra Rostowa i Roberta Kurvitza całkowicie przesłonił motyw „korporacyjnej intrygi” Ilmara Kompusa oraz nowego zarządu – i fakt, że wielu kluczowych autorów Disco Elysium opuściło szeregi ZA/UM. Innymi słowy, sprawa wpisała się w typową narrację o „chciwych garniturach”, niszczących kreatywność ojców sukcesu udanej gry.

Także społeczność dość mocno wybrała stronę i w sumie takie rzucanie "gra od twórców X", gdzie widać jakie są nastroje (to już było przy pierwszym trailerze), to też trochę strzał w stopę.

15.02.2026 07:56
3
2
odpowiedz
1 odpowiedź
MarioAleWLewo
5
Legionista

Cała ta afera pokazuje tylko jakimi młotami jest większość graczy, papugują jakieś claimy wyjęte głęboko z pupska, wzięte w większości od szukających sensacji youtuberów. Ze studia odeszło podczas całej tej afery jakieś 20-25% zespołu, reszta została. Jasne, to nie jest mało, ale to nawet nie jest połowa i zdecydowana większości ludzi, którzy pracowali przy Disco Elyscium, działa przy kolejnym projekcie. A ludzie w komentarzach się zachowują tak, jakby odeszło tam 95% składu i nowe ZA/UM nie miało nic wspólnego ze starym. Bzdura.

16.02.2026 13:49
3.1
1
LiarHunter
2
Legionista

MarioAleWLewo Brawo! Szkoda tylko, że tak malutko ludzi analizuje fakty. Najłatwiej jest jechać po wszystkich i wszystkim bez podstawowej wiedzy, ewentualnie po przeczytaniu jednego zdania z nagłówka. W myśl narodowej polskiej mądrości: "Nie znam i nie wiem ale wypowiem się".

15.02.2026 09:35
4
4
odpowiedz
Assassinek06
120
Konsul

Ehh bezczelne kłamstwo to były słowa "Cyberpunk 2077 działa świetnie na PS4". To to jakaś gównoburza bez powodu. ;)

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl