Dlatego tak ważne było wspieranie podpisami europejskie ustawy, która by nie pozwalała deweloperom tak łatwo porzucać gry i uniemożliwiać graczom granie w nie po porzuceniu oficjalnego wsparcia: https://citizens-initiative.europa.eu/initiatives/details/2024/000007_pl
śledzę ten projekt od samego początku i jestem zachwycony jak wiele osób dołączyło w ostatnim czasie na serwer, można się poczuć jak za dawnych lat :)
Dzięki Restoraion byłem w stanie odświeżyć sobie ten tytuł, w który zresztą grałem krótką chwilę lata temu. Zestarzał się niestety okrutnie, choć nadal widać przeogromną skalę tego przedsięwzięcia.
Szczególnie dziś już cieżko przyzwyczaić się do na maksa tab targetowej walki no i braku voice overów, choć wiem że taka pure-everquestowa rozgrywka i dziś ma swoich fanów, czego dowodzi spora popularność takiego retro MMO jak Project Gorgon.
Natomiast nie wiem, czy jeśli chodzi o obszar rozgrywki, SW:G nie było to największe MMO ever. Pomijając może tytuły kosmiczne typu Eve Online.
Późniejsze SW: TOR było zdecydowanie mniejsze, choć zdecydowanie bardziej współczesne w rozgrywce.