Zaraz będą gadać że to jest hejt, a nie opinie i będą się chwalić tak jak Ubisoft że go pokonali, xd.
LOL
Chcą 250 złotych za grę sprzed ponad 10 lat?
Dlaczego ktoś, kto już to raz kupił, miałby za to płacić drugi raz jak za zboże?
A jeśli ktoś nie kupił, to takie gry się teraz kupuje góra po 19,99. Ale tylko jak ma się stary i xujowy komputer.
Nikt nie musi płacić drugi raz, dodatki można dokupić do posiadanego już wydania.
Czwórka jest tak beznadziejnym produktem, że spodziewałbym się niższych ocen, nawet jakby za darmo rozdawali.
Jak ludzie będą kupować tak takie gówna będą robić mnie nie interesuje żaden Remastera tylko Remake.
dla mnie Remaster to zawsze skok na kasę.
Jeszcze jestem w stanie zrozumieć że na przykład dana gra kosztowała 9-29zł ale miała problemy techniczne i zrobiono Remaster po latach więc cena wskoczyła do
59zł
Ok ale wszystko powyżej to skok na kasę.
Brzmi coraz bardziej jak historia gier Blizzardu. Słabo ogólnie z gamingiem Single player. Głównie gry z niższej półki ryzykują jakimś pomysłem i świeżością.
Nie możliwe, bethesda wydaje jakąś nową edycję tego crapa xD Nie dość że słaby fallout, to jako samodzielna gra, fallout 4 prezentuje się bardzo marnie, ale jelenie zapatrzeni w bethesde jak w obrazek i tak kupią tą grę poraz kolejny xD
Fani Bethesdy już chyba powinni być przyzwyczajeni do takiego dymania i grzecznie się wypiąć. Przecież wszystko co w tej dekadzie wypuścili było mocno niedorobione lub rozczarowywało zawartością.
Niby robią te nowe wydania co parę lat, niby tego kupować nie trzeba, ale ludzie i tak kupują... No ale do jasnej anielki, niech to chociaż DZIAŁA i jest pozbawione 99% błędów.!!! Się rzygać chce tymi spartolonymi wydaniami od Beci.
Ja grałem w fallouta 4, przeszedłem całego i będę narzekać na niego ile wlezie bo to nie dorobiony i nudny crap! -.-
Chodzi o to, że fanowskie mody przestali działać na nowej wersji Fallout 4. Nowa wersja Fallout nie przynosi istotnych poprawek technicznych, takich jak obsługa DLSS (akurat to nie jest potrzebny) czy HDR, co warto aktualizować. Za bardzo się skupili na płatnej zawartości z Creation Club. No, ten pakiet kosztuje za dużo jak na 10-letni Fallout 4.
Fallout 4 ma już 10 lat i od ponad 6-8 lat nie jest już wspierany, jeśli nie mylę się. Jaki jest sens tworzenia ciekawe i rozbudowane mody, skoro za około 5-10 lat jedna aktualizacja tak to wszystko popsuje? Tym bardziej, że na STEAM nie mamy kontroli nad aktualizacji gier i nie możemy wybrać wersji gier (to dla kompatybilność z spolszczeniami i modami), kiedy tylko zechcemy. W przeciwieństwie do wersji GOG, oczywiście (o ile jeśli wcześniej pobraliśmy instalatory gier na dysku i zrobiliśmy kopia zapasowa).
Nowa i ładniejsza grafika? Twórcy mody już dawno to zrobili.
Nie brakuje też doniesień o problemach technicznych po aktualizacji – gracze skarżą się na błędy w menu Creations, długie czasy ładowania i niestabilne działanie gry.
Krótko pisząc, ta aktualizacja czyni więcej szkód niż pożytku tak jak niektóre aktualizacji do Windows 11.
Więc proszę o argumenty, dlaczego warto mam to aktualizować kosztem fanowskie mody? Pozdrawiam.
czy HDR
Serio nie ma HDR? Eeech... A nawet się zastanawiałem, czy sobie nie odświeżyć F4 po latach.
halo? redakcja, cofnijcie mu vipa, za pisanie takich głupot to powinien być jakiś punkt w regulaminie.
bo to jest aktualizacja modelu biznesowego. W starym Creation Club firma płaciła twórcom jak za dzieło. W nowym Verified Creator firma płaci jak tantiemy. Poza tym ogólnie jest mniej ograniczeń.
I teraz menu w grze "mods/creations" dostało updejt, żeby pokazywać te różne kategorie osobno (Creation Club, Verified Creators, i inne podobne). Tak jak Bethesda to zaprogramowała, taki updejt pewnie zmienia też Fallout4.exe i przez to twórcy F4SE i niektórych modów muszą też zrobić techniczną aktualizację. F4SE zdaje się już go wypuścili. Za to ktoś poszedł po rozum do głowy i już kolejne płatne mody z serii Verified Creator mają nie powodować każdorazowo konieczności aktualizacji (jak to bywało z releasami starego Creation Club)
Ponadto ze starego Creation Club został zrobiony bundle "Creation Bundle", który przez to jest teraz takim DLC typu "groch z kapustą". Czyli żaden cymes - może było to CC tworzone pod posiadaczy konsol Playstation, bo tam darmowe mody były srogo ograniczone.
Tak jak mówię, że Verified Creator mają mniej ograniczeń twórczych, to nie znaczy na 100%, że wszyscy gremialnie zabiorą się za ekstra rozbudowane mody. Ale w ramach CC praktycznie się nie dało (nawet w Skyrim, gdzie nie ma ugłosowionego bohatera gracza), budżet by się nie spinał - CC wymagało, żeby było przetłumaczone na wszystkie języki lokalizacji gry...
Nie, teraz zamiast robić gry, to się głównie wydaje remastery względnie remake lub stare dobre gry z poprawionym gui i podbita (czasami) rozdzielczością. A ludzie jak dostaną przeciętne rpg typu BG3, to sikają z radości.
cofnijcie mu vipa, za pisanie takich głupot
Może nie wiesz, ale VIP można kupić poprzez zakup konto PREMIUM i to za dodatkowy 9,90 zł miesięczny.
VIP to nie jest coś, co można dostać za tylko zasługi i wyróżnienie. Raczej "złota gwiazdka", jeśli nie mylę się. Przykładowy użytkownik Bukary ma aż 3 złote gwiazdki (za to gratulację dla niego).
Mam F 4 (promocja 40zł) a to tutaj to jest GAWNO F4 AE .BUGHESDA skszaniła to co działało dobrze.MICROSYF i BUGHESDA to firmy partnerskie.Jak wszystko naprawią... albo FANDOM naprawi.Poczekam na promocję za rok.
Weź mi nie mów tych idiotów co to guano kupili mając podstawkę i dlc to bym w tym guanie utopił. Ja tego nie potrzebuje mam wszystkie creations + dlc + grę i nie zapłace kur za nazwę anniversary i 9 małych modyfikacji.
Via Tenor
Już za chwilkę, pojawią się mody, które będą wymagały AE, a potem najważniejsze patche/mody pójdą tym samym tropem.
Bethesda dobrze o tym wie i dlatego robią to co robią ... łatwy zastrzyk gotówki.
Zanim wyjdzie TES VI i kolejny Fallout doczekamy się jeszcze paru takich edycji. Hodd Toward, mistrz szachów 32d
4ka była bardzo spoko, 8/10, mogli się bardziej postarać, ale miło że coś się dzieje, można będzie sobie ograć jeszcze raz