Komentarze do opinii: Dufferowie zgubili się w swoim uniwersum - finał Stranger Things odbiera satysfakcję z lat oczekiwania

Forum inne
Dodaj komentarz
08.01.2026 15:14
1
1
odpowiedz
Lynx07
41
Chorąży

"Przynajmniej nie skończyło się jak Gra o tron". To kwestia perspektywy, Gra o tron w swoim najlepszym okresie była na naprawdę bardzo wysokim poziomie i dlatego upadek na samo dno był aż tak odczuwalny. Stranger Things - a podkreślam, że lubiłem większość poprzednich sezonów - nigdy aż takiego poziomu nie osiągnęło, więc i zjazd na koniec nie był aż tak bolesny. Nie zagrało prawie nic, od zmiany wyglądu Vecny, przez nonsensowne i niepotrzebne sceny, po utrzymywanie na siłę obsady, która zupełnie się nie nadawała. Jak dla mine oba ostatnie sezony były tak bezbarwne i nieudolne, że zabiły franczyzy.

08.01.2026 17:04
pieterkov
2
odpowiedz
pieterkov
163
Senator

Serial rozwleczony, powinien trwać 2-3 sezony bo historia była banalna. 5 sezon włączyłem od niechcenia bo 4 sezon mnie wymęczył (wiedziałem, że będzie zapychaczem przed finałem). Gdyby serial był na 6 sezonów to piątego bym nawet nie odpalał, ale postanowiłem go skończyć.
I co? Wciągnąłem się od pierwszego odcinka. Obejrzałem na trzy posiedzenia całość i nie żałuję, mimo, że odcinki były bardzo długie to nie czuło się tego upływu czasu. Finał był dla mnie zbyt gwałtowny. Walka na 15 minut i do widzenia, a potem 15 minut pożegnania z bohaterami - dość lichego, ale mocno życiowego. Wszyscy dorośli i rozjechali się w swoje strony, a po wielkiej przygodzie nie zostało nic. Cóż, życie...

Forum Forum inne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl