Komentarze do wiadomości: Do pełni role-playu w Baldur's Gate 3 brakuje tylko jednego typu dialogów. Twórcy w ogóle o nich nie pomyśleli

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
27.01.2026 15:57
1
odpowiedz
BiałyDzik
37
Centurion

Nie zgadzam się, można stworzyć tchórz wybrańca, który finalnie dzięki swojej wielkiej sile/jakiejś mocy wygrywa pomimo swojego tchórzostwa. Mało takich komedii/anime?

27.01.2026 16:45
2
1
odpowiedz
szopen469
103
Konsul

W zasadzie nie można się do końca zgodzić.
Fakt zrobienie fabuły gdzie tchórz to jedna z opcji może być trudne. Ale fabuła gdzie tchórz jest domyslną opcja już takie trudne nie jest. Wystarczy że to fabuła kopała by go do przodu a on jedynie próbował przeżyć

27.01.2026 19:18
3
odpowiedz
IIWW
8
Legionista

Myślę, że dałoby się to zrobić. Bohater ma jedną, ważną motywację: kijankę mindflayera w mózgu. Można sobie wyobrazić dialogi na zasadzie "boję się jak cholera iść do shadowfell forest, ale muszę, bo nie mam wyjścia"? Nawet po ew. przyjęciu astralnej kijanki, bez pokonania BBEG nasz bohater jest skazany. Na tym się da zagrać fabularnie.

27.01.2026 23:22
Link
4
odpowiedz
Link
34
Senator
Image

Od razu mi przypomina "Książe i Tchórz". To dopiero była gra.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl