Komentarze do wiadomości: Dmitrij Głuchowski mówi wprost: postapokaliptyczna strzelanka Metro 2039 „będzie mroczniejsza niż wszystko, co widzieliście do tej pory”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
14.04.2026 18:32
Dzienciou
1
odpowiedz
Dzienciou
178
Generał

A on coś robi przy tej grze? Bo szczerze powiedziawszy to bez niego chyba lepiej ta seria wyjdzie :P. Czytałem jego Metro 2033 i było mega fajne. Pierwsza gra też mocno się na tej książce opeirała. Potem Książka Metro 2023 była warsztatowo dużo lepsza.... fabuła trochę bardziej tajemnicza ale ostatecznie była mało satysfakcjonująca i druga gra jeśli dobrze pamiętam to tylka zahaczała o wątki z 2034. Potem napisał 2035 i to była taka dekonstrukcja trylogii, że serię pogrzebał, nikomu się już nie chciało tego potworka czytać a sam Exodus to już nawet o wątkach z tej książki nie wspomina i jedzie swoim.. moim zdaniem lepszym torem. Dmitrij ma swoje demony życiowe i przelewa je niestety na strony Metra.

14.04.2026 18:35
Rumcykcyk
2
odpowiedz
Rumcykcyk
135
Ojciec Zarazy

Chciałbym zobaczyć takie coś co mocno złapie za serce ale to mogłyby być zbyt brutalne sceny.

14.04.2026 20:05
mirko81
3
5
odpowiedz
mirko81
87
amd platform

Mroczna to nie znaczy że musi zawierać brutalne sceny. Wystarczy klimat grozy

14.04.2026 20:25
Cyberszczur
4
1
odpowiedz
Cyberszczur
59
Pretorianin

Jeśli, to nie będzie w metrze, to ja podziękuję - Exodus mi się bardzo podobał ale do momentu, kiedy to Moskwa i jej podziemna cywilizacja ludzka robiła za pierwsze skrzypce, kiedy ruszyliśmy Aurorą do raju, straciła dla mnie całą swoją magię.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl