Komentarze do wiadomości: Crimson Desert cieszy się uznaniem graczy, ale jeden element irytuje niemal wszystkich. „Nie znoszę każdej walki z bossem”

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
02.04.2026 15:14
1
1
odpowiedz
krzysztofk260267
4
Legionista

Otoczka dla maluchów a walki z bossami dla dorosłych, i mam konflikt

02.04.2026 15:55
2
odpowiedz
PCMREpic
53
Generał

Czyli dość dobrze zbalansowana gra. Bossowie tacy powinni być, a nie jak np. w grach od FS, czasami jacyś zwykli przeciwnicy przez zrypane pliki kolizyjne są bardziej upierdliwi niż Bossowie nawet gdy mamy dobrze rozwiniętą postać. 
W CD też nie są oni jakoś przesadnie trudni. Kwestia odpowiedniego przygotowania. 
Tak samo jest ze zwykłymi bandytami, którzy są dalej od głównego miasta. 
Wybrałem się po bandytę tego, co jest na wschód obok tego chodzącego drzewa. Jako że postaci praktycznie nie miałem rozwiniętej, bo tu jest zrypane powiadomienie, rozwinąć postać. Miałem może z 4 punkty wydane z 20 dostępnych. 
Miecz też jakiś przeciętny, wyposażenie też. Jak trafiłem na watahę 30 bandytów, to nie było szans cokolwiek ugrać. Nawet jakbym z takim dwoma walczyły, to też by to zajęło trochę czasu. 
Ogólnie widać, że twórcy jednym z głównych aspektów, na który postawili u przeciwników, jest prędkość ataków. Ci więksi bandyci z halabardami są szybcy jak samuraje. U bosów po prostu to jeszcze zwiększono. W drzewku widziałem tam jakieś aspekty, które pomagają na takich szybkich, więc gra jest w jakimś stopniu na to przygotowana. 
Jednym problemem, który mogą napotkać gracze, to sterowanie, które jest zagmatwane. Kompletnie nieintuicyjne. Ataki, które w świecie growym są już niemal standaryzowane, jeżeli chodzi o przyciski, tu są plaga kombinacji. Aż człowiek zapomina jakie ataki ma i co może zrobić. Ktoś kto gra w to na klawiaturze, to musi być niespełna rozumu. Macha palcami po klawiaturze jakby Noktruny Chopina grał.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl