Kiedyś byłem fanem gier Paradoxu ale ich polityka cenowa względem naszego regionu i wydawania mnóstwa małych DLC (w porównaniu do podstawki) za cenę podstawki lub na przykładzie Cities Skylines gdzie II część wydana została w cenie 1-ki z pełnym DLC a jej treść była wielkosci podstawki tej 1-ki z kosmetycznymi różnicami i bugami (wygląd pojazdów i ich poruszanie się po drogach w takiej symulacji to jakiś żart jak na tak kluczowy element tego sima), a nawet mechanik z najpopularniejszych modów z 1-ki (np.Traffic Manager) nie zaimplementowali do 2 widząc że są bardzo pożądane przez graczy, to mnie wystarczająco zniechęciło i moją uwagę skierowałem na inne tytuły ze stajni Hooded Horse, 2K czy Microsoftu (AoE) i innych gier w rozsądnych cenach. Jednakże jeśli ktoś mówi o chciwości wydawcy po tym jak kupił DLC za 10 czy 20 czy więcej dolków i w chwili zakupu ta cena była dla niego wystarczająco atrakcyjna by ją kupić i nie zareklamował tej treści w ciągu 14 dni ze względu na za wysoką cenę względem zakupionej treści a teraz płacze że ta treść jest prawie darmowa to wybaczcie ale to ten gracz sam wychodzi na chciwego bo mógł zaoszczędzić gdyby poczekał a tego nie zrobił.