Komentarze do wiadomości: „Chcę moje 70 dolarów z powrotem.” Po zwolnieniach wśród twórców BF6 gracze tracą wiarę, że FPS doczeka się oczekiwanych zmian

Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz
10.03.2026 17:37
baltazar1908
1
odpowiedz
baltazar1908
46
Generał

nie ma co co czekać, nic szczególnego

10.03.2026 18:25
2
odpowiedz
2 odpowiedzi
MadTrigger
5
Chorąży

"już w to grać ani wspierać tego korporacyjnego g*wna." no to proponuję przesiąść się na jakiegoś indyka, kilka osób stworzy taką grę i obsłuży np. te 400 tysięcy graczy grających jednocześnie w taki weekend jak ostatnio i to w miarę satysfakcjonujący sposób. Stworzenie takiej gry a potem jej utrzymanie kosztuje tak wiele, że tylko korpo na to stać. Taki battlefield to z 5 mln zł miesięcznie za same serwery. Doliczysz do tego jeszcze pozostałe rzeczy i wyjdzie z milion zł dziennie. Oczywiście stać ich bo jak sprzedadzą 10mln kopii to mają kilkaset milionów dolarów. Muszą sprzedawać battlepasy, skórki itp. bo musieliby pewnie ubić grę po dwóch latach. Chodzi o skalę, którą żeby ogarnąć trzeba mieć potężne zaplecze finansowe, techniczne i personalne czyli w większości przypadków korpo.

10.03.2026 22:40
2.1
2
Znubionek
66
Generał

MadTrigger
co za bullshit. nie widziales nigdy niskobudzetowej gry multiplayer? w ogole ty nie rozumiesz ze serwery moga byc tez prywatnie hostowane? wtedy tworca gry nie musi placic za ich utrzymanie

11.03.2026 09:48
2.2
MadTrigger
5
Chorąży

Znubionek Możesz proszę wymienić takie gry? Ja doskonale wiem, że można zrobić gry z prywatnymi serwerami i p2p. Kiedyś tylko takie były. Wiem też jak wygląda ich działanie i jakie sprawiają problemy. Milion cziterów, jeden serwer działa, drugi nie działa, wywalanie klientów, niedziałające wyszukiwarki, lagi, niekompatybilne wersje/treści. Proszę podaj choć jeden przykład gdzie na jednej dużej mapie gra FPS 64-100 graczy naraz, mogą się jednocześnie widzieć i do siebie strzelać i to działa dobrze. Nie mówię o minecrafcie gdzie owszem da się upchnąć tyle osób na jednej mapie bo tam rozgrywka nie zależy od milisekund. Gdzie nie trzeba szukać serwera, włączasz grę i za minutę dwie jesteś na mapie, grasz i nic się nie rozłącza i nie sypie. Gdzie ktoś pilnuje, żeby nikt nie oszukiwał i jest to skuteczne. Spędziłem masę czasu w nowym battlefield, ponad pół tysiąca godzin i może raz mnie rozłączyło lub gra się zawiesiła. Nie przypominam sobie, żebym trafił na oczywistego czitera i żebym miał problem, żeby rozpoczać grę w ciągu minuty dwóch. Raz może trafiłem na buga który uniemożliwiał wygranie gry bo gruzy uniemożliwiały podłożenie ładunku pod MCOM na mapie blackwell. Oprócz tego i desyncu serwerów (co ostatnio nie zdarza się tak często) nie mogę mechanizmom tej gry nic zarzucić. Są glicze (wyjątkowo mało jak na tak dynamiczną i szybką rozgrywkę) i niektóre mechaniki gry mogłby być lepsze, mapy większe, więcej treści, ale nie to tu oceniam.

post wyedytowany przez MadTrigger 2026-03-11 10:02:33
10.03.2026 18:34
3
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
Darek1785
8
Konsul

Najlepsze są te śmieszki którzy traktują każdą gierkę jak narkoman prochy albo alkoholik jakiś trunek i potrafili wydać kilka stówek żeby tylko w tą kampanię dla jednego gracza zagrać zrobioną przez jakiś amatorów z Indii.

10.03.2026 23:19
3.1
SQNISGOOD
34
Centurion

Darek1785  eeee kampanie? Przecież to gra multiplayer, ale stary serio patrzysz komuś do portfela. No wiesz pracuje to sobie gry kupuje. Nie rozumiem tego, a co ty gier nie kupujesz? Twoja sprawa. Tak jak i moja sprawa na co ja wydaje swoje pieniądze. 

Kupowałem co roku call od duty za 100€ Spędzałem około 500h rocznie na cześć. A mam też wiele innych gier kupionych, chociażby z sentymentu bo grałem 20 lat temu i w nie nie grałem aktualnie na steam. Mam też kupione gry do kolekcji jak resident evil, nie wszystkie skończyłem, ale mam wszystkie na steam po za najnowsza częścią. Oczywiście kupione na promocji, ale jednak na około 500 gier kilkanaście setek poszło. Mam takie hobby. Bo nie pije alkoholu i pracuje za granicą to mam sporo czasu na granie. Nie czuję smutku jak wydam sobie kilka złotych na grę.  Odrazu nazywasz mnie narkomanem? No weź stary.

11.03.2026 07:42
3.2
sp4wnersiak
20
Centurion

Darek1785 A co cię obchodzi na co ktoś wydaje pieniądze? Jeżeli nie masz swoich to wypad do roboty i też będziesz mógł kupować co tylko będziesz chciał.

PS: BF kupuje się dla multi, a kampania to tylko mały dodatek trefnisiu.

11.03.2026 11:30
3.3
1
tybet2
165
Generał

sp4wnersiak Im więcej pieniędzy jest wydawanych na szrot jakim jest ta gra tym więcej takich gier będzie tworzonych i generalny poziom jakości gier przez to spada, bo konsument jest zbyt mało wymagający w porównaniu produktów na innych rynkach. Rozumiesz teraz?

10.03.2026 18:49
tynwar
4
3
odpowiedz
tynwar
101
Legend

ta, i ludzie liczyli, że oni naprawdę zrobią to co powiedzieli? Oj naiwni sami sobie są winni, że wierzą korporacyjnym studiom skupiającym się tylko na zysku.

10.03.2026 23:56
5
1
odpowiedz
Felipesku
80
Konsul

Problem jest taki że te pijawki zobaczyły że mozna wypuścić szmirę lub nie i zwalniać ludzi i nadal zgarnąć hajs i dokladnie to robią. Pytanie czy dalej kupić w grę tego studia kiedykolwiek tylko że dla nich to nie ma znaczenia oni są już zarobieni, tu należałoby jakoś sadownientwn hajs im zabrać ale ja nie jestem prawnikiem myślę że oni wiedzieli od początku jak to ustawić zeby być do przodu.

Ja to już dorosłem jak mam robić coś naprawdę kreatywnego to zadam procent od zysków jak ktoś się dziwnie patrzy to kij mu w oko już wiem że to pętak co chce na mnie zarobić... I TO SIĘ TYCZY KAZDEJ BRANŻY... Umowę można tak sporządzić że np dostajesz podstawę plus procent zależny od sprzedaży to się nazywa CAP Limit I to ci daje hajs a nienjakies ciułanie dla cudaka zarabiaka co cie zostawi potem jako żebraka.

I kurwa skończcie z opowiadaniem swoich idei wszędzie dookoła, za idee nie płacą i niendabsie ich chronić więc korka w kubeł i niech sami kombinują.

post wyedytowany przez Felipesku 2026-03-11 00:10:21
11.03.2026 06:56
6
odpowiedz
lukaszk258
9
Legionista

Porzuciłem BF6 dla Marathon. Mam dość, też bym chciał zwrot kasy gdybym mógł.

11.03.2026 06:59
Szlugi12
7
odpowiedz
Szlugi12
131
BABYMETAL

Nagrali się 100/200 godzin a teraz chcą grę zwracać, smiechu warte.

post wyedytowany przez Szlugi12 2026-03-11 07:00:17
11.03.2026 11:17
8
1
odpowiedz
vegann2387
3
Legionista

Dobrze że dałem sobie z nimi spokój dawno temu.

Forum Forum Gry Akcji
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl