Komentarze do wiadomości: ChatGPT rozwiązał zagadkę matematyczną, która męczyła ekspertów od 60 lat. Używający AI 23-latek nawet nie wiedział, czego szuka

Forum Technologiczne
Dodaj komentarz
28.04.2026 15:06
1
4
odpowiedz
jako8436703776
2
Centurion

Nie dajcie się mamić, że ejsraj pomaga bo to jest zło a odczujecie to za kilkanaście lat!!

28.04.2026 16:13
Apostol_93
1.1
2
Apostol_93
93
Konsul

jako8436703776 Ja tam odczuwam to już teraz.

01.05.2026 14:23
miraakos
1.2
1
miraakos
23
Chorąży

jako8436703776 To nie ejjaj jest złe, tylko ci którzy je kontrolują.

28.04.2026 17:46
baltazar1908
2
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
baltazar1908
47
Generał

I brawo chat gpt nawet lepszy niż grok, choć najlepszy gemini według mnie bo możesz gadać godzinami.

28.04.2026 21:34
Marky
2.1
Marky
35
Generał

baltazar1908 Gemini faktycznie najlepsze. Zdecydowanie najlepiej na tą chwilę radzi sobie z generowaniem zrozumiałych i co ważniejsze poprawnych (choć potrafi wymyślić coś co nie ma pokrycia w rzeczywistości) wyników. 
Ostatnio potrzebowałem skryptu do Excela, który pozwalałby filtrować i wyszukiwać dane w tabeli po więcej niż jednym parametrze na raz przetestowałem wszystkie 3 i z Chata GPT wyszedł skrypt, który nie działał, Grok wypluł skrypt, ale nie wyjaśnił dobrze jak go zaimplementować w Excelu, a Gemini zrobiło i skrypt, który działał i punkt po punkcie wyjaśniał jak to zaimplementować.

28.04.2026 23:11
baltazar1908
2.2
baltazar1908
47
Generał

Marky

Pomógł mi przy zalogowaniu drugiego laptopa na konto Microsoft z uprawnieniami administratora, ale na innym systemie Windows 11 (mam Home Edition i Pro). I tu pojawił się problem, bo na jednym koncie Microsoft można mieć wiele urządzeń z Windowsem ale najlepiej na jednej i tej samej licencji-kluczu , ale jeśli są dwa mogą synchronizoeać ustawienia w chmurze, i mogą używać tych samych danych i ustawień.

Po dodaniu drugiego urządzenia zaczęły mi się pojawiać blue screeny w Windows 11 Pro – m.in. przy optymalizacji dysku, skanowaniu systemu Panda Antivirus oraz przy odinstalowywaniu programów przez Revo Uninstaller. Wtedy Gemini wytłumaczył mi, że trzeba tak skonfigurować systemy, żeby nie synchronizowały między sobą ustawień i danych, bo mogą się „gryźć”.

Po rozdzieleniu synchronizacji systemy przestały się wzajemnie wpływać na siebie. Jedynie Bluetooth nadal działa między nimi bez problemu.

Pomadto wytłumaczył mi jak to jest z antywirusami i programami do optymalizacji systemu – czy w Windows 11 w ogóle są potrzebne, skoro system ma własne narzędzia. Dowiedziałem się, że dodatkowe programy mogą negatywnie wpływać na jądro systemu (kernel),
a wbudowane rozwiązania Windowsa są wystarczające i nie potrzeba żadnych innych żeby system działał sprawmie.

28.04.2026 18:00
TwojaStaraWTeamie
3
odpowiedz
TwojaStaraWTeamie
2
Legionista

Wczoraj widzialem dwoch gówniarzy w sklepie gadali z jednym czatem na temat pomidorów. pewnie pytali czy to ziemniaki.

grok , chatgpt i gemini to gówno. Ale jako wyszukiwarki sa świetne. szkoda ze tylko jedna funkcja

29.04.2026 09:51
4
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Moozg
6
Legionista

Mi AI pomogła usmażyć jajecznicę bez jajek.

29.04.2026 15:22
TwojaStaraWTeamie
4.1
TwojaStaraWTeamie
2
Legionista

Via Tenor

<3

Forum Forum Technologiczne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl