Nie dajcie się mamić, że ejsraj pomaga bo to jest zło a odczujecie to za kilkanaście lat!!
I brawo chat gpt nawet lepszy niż grok, choć najlepszy gemini według mnie bo możesz gadać godzinami.
Ostatnio potrzebowałem skryptu do Excela, który pozwalałby filtrować i wyszukiwać dane w tabeli po więcej niż jednym parametrze na raz przetestowałem wszystkie 3 i z Chata GPT wyszedł skrypt, który nie działał, Grok wypluł skrypt, ale nie wyjaśnił dobrze jak go zaimplementować w Excelu, a Gemini zrobiło i skrypt, który działał i punkt po punkcie wyjaśniał jak to zaimplementować.
Pomógł mi przy zalogowaniu drugiego laptopa na konto Microsoft z uprawnieniami administratora, ale na innym systemie Windows 11 (mam Home Edition i Pro). I tu pojawił się problem, bo na jednym koncie Microsoft można mieć wiele urządzeń z Windowsem ale najlepiej na jednej i tej samej licencji-kluczu , ale jeśli są dwa mogą synchronizoeać ustawienia w chmurze, i mogą używać tych samych danych i ustawień.
Po dodaniu drugiego urządzenia zaczęły mi się pojawiać blue screeny w Windows 11 Pro – m.in. przy optymalizacji dysku, skanowaniu systemu Panda Antivirus oraz przy odinstalowywaniu programów przez Revo Uninstaller. Wtedy Gemini wytłumaczył mi, że trzeba tak skonfigurować systemy, żeby nie synchronizowały między sobą ustawień i danych, bo mogą się „gryźć”.
Po rozdzieleniu synchronizacji systemy przestały się wzajemnie wpływać na siebie. Jedynie Bluetooth nadal działa między nimi bez problemu.
Pomadto wytłumaczył mi jak to jest z antywirusami i programami do optymalizacji systemu – czy w Windows 11 w ogóle są potrzebne, skoro system ma własne narzędzia. Dowiedziałem się, że dodatkowe programy mogą negatywnie wpływać na jądro systemu (kernel),
a wbudowane rozwiązania Windowsa są wystarczające i nie potrzeba żadnych innych żeby system działał sprawmie.
Wczoraj widzialem dwoch gówniarzy w sklepie gadali z jednym czatem na temat pomidorów. pewnie pytali czy to ziemniaki.
grok , chatgpt i gemini to gówno. Ale jako wyszukiwarki sa świetne. szkoda ze tylko jedna funkcja