Komentarze do wiadomości: CD Projekt Red przekazał tajną wiadomość fanom Cyberpunka 2077 w najbardziej widocznym miejscu. Deweloperzy nie kryją silnych emocji

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
10.12.2025 17:47
1
4
odpowiedz
Assassinek06
118
Konsul

Wystarczy dobrze posmarować na promocję i po jakimś czasie nikt nie pamięta, że premiera była jak splunięcie graczom w twarz. To śmieszne, że gracze w tym przypadku mają "pamięć złotej rybki". No cóż. Ta cała sytuacja pokazuje, że możesz wydać niegrywalny szrot na premierę a gracze i tak to łykną, nawet ci będą kibicować. Takie już mamy pokolenie z syndromem sztokholmskim. ??

10.12.2025 17:53
1.1
10
sebastiang25811
3
Junior

Nie, ta historia pokazuje, ze błędy mozna naprawiać. Nikt nie zapomnial jaka wtopą byla premiera tej gry, ale obecnie gra jest znakomita i nie da sie temu zaprzeczyć

10.12.2025 18:39
krzemmm
1.2
3
krzemmm
38
Centurion

To, że ludzie chwalą efekt końcowy nie znaczy, że zapomnieli o żałosnym początku. Tylko po co wypominać teraz ten początek? O tym jaki CP był na premierę należy pamiętać przy następnej premierze ich studia, a nie teraz.

10.12.2025 18:50
Maverick
1.3
10
Maverick
120
Konsul

Cóż, ja kupilem gre na premiere, przeszedłem i bawiłem się świetnie, w dodatku działała bez większych problemów, cóż... widać takie pokolenie, że bardziej interesuje mnie dobra zabawa, fabuła i wirtualny otaczający mnie świat, niż to czy fale na wodzie układają się "realistycznie" a wymyślne eksploity pomagają szybciej szkonczyć gre żeby marudzić że za krótka.

Może tak w gry trzeba grać, a nie marudzić?

10.12.2025 19:07
1.4
3
TheFrediPL
115
Generał

sebastiang25811 w żadnym stopniu ta gra nie jest znakomita. Dobra, tak ale tylko tyle.

10.12.2025 19:25
1.5
1
rniczypo
146
Starchaser

Parafrazując znane zdanie ;)
"Firmę poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak kończy" :)

post wyedytowany przez rniczypo 2025-12-10 19:25:35
10.12.2025 20:30
1.6
1
Albert-san
31
Chorąży

sebastiang25811 naprawili błędy ale gra jak była pusta tak nadal jest (pełno zamkniętych pomieszczeń, brak interakcji z większością npc) elementy RPG to żart a wybory nie mają znaczenia, to dobra gra akcji nic poza tym, obiecali coś innego a tego nie dowieźli i w tym problem, a poza tym obiecali 2 fabularne DLC a gracze dostali tylko jedno..

post wyedytowany przez Albert-san 2025-12-10 20:35:40
11.12.2025 08:13
1.7
1
Samaritan
34
Generał

Maverick aleś zrobił wiśniobranie. Żadna kwestia pokoleń, CD Projekt obiecał w kampanii marketingowej rzeczy, których nie dostarczył, z różnorodnością decyzji i wpływu na świat na czele. Cyberpunk to ostatecznie świetna gra fabularna ze znakomitym dodatkiem, ale trzy ścieżki niewiele się różnią (głównie dialogami i pomniejszymi opcjami), świat jednak nie jest żywy. RPGa tu niewiele. Abstrahuję od stanu technicznego, bo ten jak zakładam był wprost związany z wydajnością platformy i problemy mieli głównie ci z PS4 i słabszymi konfiguracjami pecetów, tak wynika z moich obserwacji. Podejrzewam, że to był powracający problem ze strumieniowaniem świata.

11.12.2025 10:10
1.8
WindMorro
13
Centurion

TheFrediPL

gra jest znakomita i nie każdy patrzy na gry przez pryzmat twojego kiepskiego gustu

11.12.2025 11:39
1.9
TheFrediPL
115
Generał

WindMorro w czym jest znakomita? Bo ja ci mogę powiedzieć te jedną rzecz w czym jest, ale też mase rzeczy w których nie jest.
I co jest znakomite? Świat, ale z podkreśleniem że jako miejsce akcji, jest on ładny za swój brudny sposób, klimatyczny i ciekawy i to w sumie tyle. Na świecie też zaczynają się minusy tej gry, a są one takie jak to że jest to makieta, nie czuć w nim życia kompletnie, npc są jak duchy i widać że są innym rodzajem npc'ta niż te interaktywne, dodać do tego że słabe aktywności otwartego świata(chociaż przyznam że lepsze niż w 3 Wiedźminie), robi się cały czas kilka rodzajów bezdusznych zadań, przyznam że w dlc to poprawili, ale to nadal jest 5 zleceń jak mnie pamięć nie myli, a jak się do kupy doda cukru, to nadal będzie kupa. Ale już pomijając świat, to słaby rozwój postaci, nie ma na co punktów dość szybko rozdawać, i jeszcze te umiejki typu + ileś procent do czegoś, bleh. Są jeszcze wszczepy, czemu w grze która nazywa się rpg(choć realnie nie jest ale jakieś pozory), są one spoko, ale tylko pozornie, bo dość szybko uzupełnisz je na maksa zwiększając tylko potem cyferki w nich, więc nie ma tak że w dalszym etapie znajdziesz jakiś op wszczep który będzie w chuj lepszy od poprzednich i będzie robił coś wyjątkowego, a dałoby się, wystarczyłoby nie dawać sandevistana od początku gry i dać go jako endgamowy wszczep, a nie na endgame dawać jegoś wersje co można włączyć i wyłączyć w każdej chwili. Ale tyle starczy o tym bo można by długo gadać o tym rozwoju, niestety niezbyt pozytywnie. Idąc dalej, bardzo słaby model prowadzenia pojazdów, jedynie motocyklami się jeździ git. Mało zadań pobocznych z prawdziwego zdarzenia. Fabuła główna kończy się w momencie w którym się rozkręca, jest prolog czy tam pierwszy akt(jakkolwiek to nazwać), potem od razu robisz kilka zadań, dowiadujesz się wszystkie, spotykasz się z hanako i koniec. Wybór zakończenia zależny od opcji dialogowej też jest minusem, jest to jeszcze gorsze niż w Wiedźminie 3 gdzie było przynajmniej 5 opcji dialogowych... Zadania główne i poboczne dają też niestety pozorne wybory, niby są ale prowadzą do tego samego, i albo pójdziesz ścieżką pozorności wytyczoną przez twórców, i będzie ona prowadzić do jednego, albo całkowicie zjebiesz zadanie i nie będziesz mógł go kontynuować, oczywiście zadanie zjebiesz dialogiem a nie czynami co też nie jest jakieś super bo nie masz w sumie możliwości zjebania czegoś nieudolnością swoją. Tak na szybko tyle, nie chce mi się więcej zastanawiać nad tą grą, przyznam że mimo wszystko w dodatek jakby powstał nowy bym zagrał, bo jak pisałem świat mi się podoba, ale to tylko dla samego dodatku, ponadto przyznam że model strzelania jest dobry.

11.12.2025 12:03
elathir
1.10
elathir
118
Czymże jest nuda?

TheFrediPL - czyli w grę nie grałeś.

Wiele umiejętności, wczepów itd. zmienia grę gameplayowo odblokowując nowe umiejętności.

No i gadanie to makiecie, każde dużo miast w grze to makieta, na symulację mogą sobie pozwolić tylko gry o niewielkich osadach, takich po kilkadziesiąt NPC. Ciekaw tylko jestem jak miała by wyglądać gra osadzona w takim mieście? Tak można robić jak osady są dodatkiem do gry osadzonej w plenerze (Gothic, KCD itd.). Co więcej Night City dzięki skali wygląda wiarygodnie a nie jak w takim Skyrim, stolica prowincji wielkości malutkiej wioski.

"Wybór zakończenia zależny od opcji dialogowej też jest minusem" - ale nie wspomniałeś już, że opcje dialogowe zależą od wykonanych zadań, co więcej najlepsza opcja jest ukryta i można ją odblokować w konkretny sposób?

11.12.2025 21:17
1.11
TheFrediPL
115
Generał
Image

elathir grałem przy premierze i każdej duże aktualizacji

Wiele wszczepów, masz dwa inne rodzaje skoku niż podstawowy, o umiejkach typu sandevistan pisałem(wszystkie te umiejki, nie licząc bodajże tylko maski z dlc są dostępne od początku gry, potem tylko większe cyferki), ukryte zakończenie dosłownie zależy od opcji dialogowej na wysypisku, o zadaniach tez pisałem, i tyczy się to też tych które mają wpływ na zakończenie, są one strasznie liniowe i nie da się ich zepsuć, chyba że wybierzesz taki dialog co anuluje zadanie(jak podpierdzielenie Panam temu szefowi aldecaldos), ale ostateczny wybór zależy od opcji dialogowej, a nawet te endingu ostatecznie jakoś się od siebie nie różnią, przy każdym nie licząc dlc(gdzie te zakończenie jest strasznie niesatysfakcjonujące), V w zasadzie kończy tak samo. A warto dodać że ostatecznie z każdym buildem konczy się tak samo, że się biega i wszystkich niszczy na najwyższym poziomie trudności, i ten efekt jest od około 30 poziomu postaci.

post wyedytowany przez TheFrediPL 2025-12-11 21:26:53
01.01.2026 14:12
1.12
Gs11
36
Chorąży

TheFrediPL i inni

a jak jest z tym drzewkiem umiejętności, cos słyszałem, ze był duży restart po aktualizacji 2.0 i kwestia skalowania poziomu przeciwników

Jest lepiej czy gorzej niż przed 2.0 ?

post wyedytowany przez Gs11 2026-01-01 14:13:26
01.01.2026 14:18
1.13
TheFrediPL
115
Generał

Gs11 do skalowania przeciwników się nie wypowiem bo szczerze nie zauważyłem by coś się tu zmieniło. Co do drzewka to imo przedtem było lepsze. Pamiętam że przedtem do maksymalnego poziomu wiedziałem na co wydawać punkty, po 2.0 jak pisałem, dość szybko nie miałem co z nimi robić. A tak to dość podobne były, choć dodali z tego co kojarzę jakieś aktywne perki w 2.0, ale one imo jakoś dużo nie zmieniały. Ogólnie jedne i drugie drzewka bym ocenił dość podobnie, choć ze względu na to że przed 2.0 miałem do czego dążyć to wolałem tamto.

10.12.2025 18:39
2
1
odpowiedz
ORP Kaczynski
21
Pretorianin

Lol

10.12.2025 21:16
baltazar1908
3
1
odpowiedz
baltazar1908
44
Generał

Gra super pomimo faulstartu okazala
sie wielkim hitem, grę mam od 6 lat bo zakupiłem kilka miesiecy przed ogłoszeniem przesuniecia daty premiery blisko jakiś rok szkoda tylko że jest na Gog bo wtedy tylko była na Gog.

11.12.2025 10:08
4
1
odpowiedz
WindMorro
13
Centurion

Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Wokół Cyberpunka jest wielka społeczność, dodatku sprzedało się 10mln, a przecież był grubo po premierze podstawki. To świadczy o tym, jak żałosne życie mają etatowe narzekaczki z forum GOL-a, kiedy inni po prostu cieszą się fantastyczną grą.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl