Kupiłem Early Acces na jakiejś wyprzedaży, gdzie gra chyba od 2 lat leżała w mojej wishliscie. Z tego co widzę to jeszcze nie jest jej finalna wersja.
W skrócie, gra jest genialna. Sam edytor tworzenia mieczy, funkcje, mechaniki, ilość zmiennych które można zaaplikować na ostrza, są genialne. Ilości części które są do odblokowania podczas fabuły są, ma się wrażenie, nieskończone. Do tego dochodzi w późniejszych etapach możliwość grawerowania i ozdabiania mieczy na różne sposoby...
No właśnie.. napisałem fabuła?
Co najbardziej genialne w tej grze, czego w sumie kompletnie się nie spodziewałem (myślałem że to zwyczajny edytor to tworzenia mieczy) jest jej fabuła. Ta gra to dosłownie tekstowy RPG, z mnóstwem dialogów, wyborami, genialnie napisanym lore, zapadającymi w pamięć postaciami.
Niestety po Angielsku, ale jest to na tyle prosty angielski że wszystko idzie zrozumieć, i wczuć się w ten świat jak już w żaden dawno nie miałem okazji.
W zasadzie wychodzi na to, iż tworzenie mieczy to przyjemna mini gierka, pomiędzy naprawdę genialnie napisaną, rozległą i wciągającą historią.