Po genialnej pierwszej części nie mogę się doczekać dwójki <3 Gra na zwiastunie wygląda świetnie a i czuć że vibe twórców wpasuje się w moje gusta.
Ogólnie wiem że wojna, że Rosja itd... sam nie popieram działań Putonga ale przyznać trzeba że gry robią dobre.
Gdyby ktoś przed premierą dwójki chciał sobie przypomnieć lub po prostu zapoznać się z fabułą części pierwszej, to zapraszam do niniejszego streszczenia: https://youtu.be/HAB40KD4Qlg
Prawda jest taka, że wszystko co jest kupowane, a stworzone w rosji wspiera ich rynek, a co za tym idzie wspiera chętkę putinka na dalsze wojaże, również z perspektywy przyszłości na Polskę.
Niestety ludzie są jacy są i nie myślą w sposób: "lepiej będe po sobie sprzątał bo przecież nie powinno się śmiecić", tylko częściej myślą w stylu: "jak wyrzuce jeden papierek po batonie na ziemie to planeta się nie zawali". Tak właśnie sobie gracze tłumaczą kupowanie gier z rosji, takich ludzi jest tysiące i zasilają rosyjską machine wojenną milionami sprzedanych gier. Może akurat graczy nie powinno się winić bo oni żyją w swoich gierkowych światach i nie wiedzą jak działa ten prawdziwy świat.
To nie kupuj i nie wspiera też zachodu jak choćby Niemiec którym Trump załatwił zwolnienie z sankcji banku aby z Rosją robili interesy albo nie wspieraj też USA gdzie Trump ostatni pozwolił Rosji zarobić miliardy na ropie.
Oczekujesz aby inni byli frajerami i naiwniakami, a za kurtyną ci na samej górze mają wszystko w 4 literach i śmieją się z tych na samym dole.
Masz myślenie jak dzieciak, już pominę fakt, że to nie żadna wojna tylko ustawka ale to chyba nie na twoją głowę także idź zakładaj wątki kto dzisiaj co zjadł na śniadanie albo jaki sprzęt kupił.
Lepsze wątki co dziś kto zjadł niż twoje wynurzenia.