Komentarze do wiadomości: 62,5 miliona złotych na początek. Pierwsza część widowiska Wojciecha Smarzowskiego o Słowianach w czołówce najdroższych polskich filmów w historii

Forum wojenne
Dodaj komentarz
08.05.2026 13:54
1
2
odpowiedz
Galaniks
1
Legionista

Pewnie obejrze, ale ostatnimi czasy notowania Smarzowskiego mocno u mnei spadły...

08.05.2026 15:59
1.1
odpowiedz
SylwesterZ
80
Konsul

Z powodu pokazywania smutnej rzeczywistości wielu kobiet, czy coś innego?

08.05.2026 16:08
1.2
5
odpowiedz
Galaniks
1
Legionista

SylwesterZ Z powodu mega przerysowanego wizerunku polskiego społeczeństwa. Takie rzeczy się zdarzają - zgoda, choć nie w takim nagromadzeniu. Jestem już tym zmęczony. Przejadło mi się.

08.05.2026 16:26
Mówca Umarłych
😐
2
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Mówca Umarłych
143
Pan Milczącego Królestwa

Pewnie niczego na miarę Potopu, Pana Wołodyjowskiego lub Krzyżaków nie ma co liczyć. Te filmy mimo swojego wieku wciąż się świetnie ogląda.
Może chociaż coś na poziomie Ogniem i Mieczem, bo to chyba ostatnia taka polska superprodukcja, która mimo swoich wad, coś jeszcze sobą reprezowała.
Polskie kino w tej materii okrutnie niedomaga.
Obejrzałem kilka produkcji pana Smarzowskiego (ostatnio, nowe Wesele) i mam wrażenie, że z każdą kolejną coraz bardziej odjeżdża mu peron.
Biorąc więc pod uwagę dotychczasowe dzieła tego reżysera to pewnie się okaże, że Słowianie byli wyłącznie strasznymi patusami - grabili, mordowali i gwałcili 24/dobę zachlani ówczesną okowitą czy innym podejrzanym destylatem. W przerwie od miedzyosadowych ustawek mężowie maltretowani swoje żony, żony puszczały się z każdym gdzie popadnie, a dzieci wygryzały serca pojmanym osadnikom z małymi okrągłymi czapeczkami na głowach.

post wyedytowany przez Mówca Umarłych 2026-05-08 17:27:05
08.05.2026 19:09
Warsaw1916
2.1
odpowiedz
Warsaw1916
7
Centurion

Mówca Umarłych Te filmy są dla dzieci do lat 5, z głupkowatą prostolinijną historią napisana przez kurtyzane historii Henia. Są to odpowiedniki dzisiejszej poprawności politycznej tylko że tamte poprawiały przegrane losy Polaków.

08.05.2026 19:13
Warsaw1916
3
odpowiedz
1 odpowiedź
Warsaw1916
7
Centurion

Piecze Polaków ? I bardzo dobrze, niech traktują to jako szczepionkę na propagandową polityke historyczną.

08.05.2026 20:06
3.1
1
odpowiedz
trumpf
16
Generał

takie pytanie czy ten gosc to planeswalker czy jakies inne trollkonto?

Forum Forum wojenne
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl