Chyba warto wspomnieć o Alien: Colonial Marines, gdzie się okazało, że Ai kulało z powodu literówki w pliku ini.
Szkoda że tak naprawdę do new vegas jest jeden dobry mod bo reszta jak powyższe tylko do naprawy ten mod to the frontier choć też jest w nim sporo błędów to zawsze jakieś rozszerzenie do gry i wszystkich dlc.
5 gier a także wiele, wiele innych gier, które udowadniają, że kiedyś gry wcale nie były mniej zbugowane / bardziej dopracowane. Zresztą pamiętnej premiery zbugowanej Fallout 2 i tak do dnia dzisiejszego żadna inna gra nie pobiła.
Ja dodałbym i to do pierwszej tójki buggerfalla, TES 2 był uważany za bardziej niestabilny niż syntetyczny pierwiastek, Daggerfall Unity przywrócił tą część do życia.
Jaka to informacja dla studiów? Opłaca się wydawać w dobrym stanie tylko gry usługi multi, bo tam nie za bardzo można modować. Natomiast gry single player można wygrać w opłakanym stanie. Gracze i tak za darmo je dla nas naprawią. Jaka oszczędność.
Różnie bywa. Taki Prey od Arcane był zjechany za stan techniczny w recenzjach (mimo iż był o niebo lepszy niż Kotor2 czy Fallout 2) i sprzedaż mieli mizerną, pomimo tego że gra była genialna.
Jak pomyślę ile razy musiałem robić odzyskiwanie danych z kosza, bo Fallout 2 psuł wszystkie savy, nie tylko ostatnie, to nie zliczę. Rekordowo musiałem zaczynać od nowa os Vault City, bo nie dałem rady odzyskać. Współcześnie taka gra miala by 90% refundow i recenzje złe