Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Komentarze do wiadomości: 21 filmów i seriali po polsku. Crunchyroll na lato powiększa ofertę anime dostępnych z polskimi napisami i lektorem

Forum Inne Gry
Dodaj komentarz
24.07.2026 09:51
1
1
odpowiedz
Qraś
6
Junior

Tylko jeżeli mają być tak niedorobione jak np "You and I are Polar Opposites" gdzie ok 80% zaimków jest pozamieniana i ciężko się czasami skupić na nich gdzie widzisz dziewczynę a w tekscie zaimki są męskie. i na dodatek jeden odcinek (s01e09) napisy są całkowicie z innego odcinka i musiałem zmienić na angielskie. Masakra.....a to nie jedyne anime z błędnymi zaimkami

24.07.2026 10:02
Mangas
1.1
odpowiedz
Mangas
9
Pretorianin

Qraś Pod tym względem jest faktycznie padaka, choć i tak już mniejsza niż na starcie, bo zaczęli ->powoli<- (słowo-klucz niestety), ale jednak poprawiać te napisy. Problem polega na tym, że ilość błędów nie maleje, a rośnie, bo faktycznie coraz więcej serii dostaje napisy, a jeśli są jakieś problemy, to aby wymusić korektę, trzeba takie błędy zgłosić do supportu, inaczej zostaną kompletnie olane.
A na domiar złego jedynym przedstawicielem BOKu CR w języku polskim jest Dawid, z którym kontakt odbywa się nie na żywo, a mailowo, po utworzeniu zgłoszenia przez czat AI. Chłopak daje z siebie 200%, ale jest sam, więc cudów nie narobi.

post wyedytowany przez Mangas 2026-07-24 12:18:16
27.07.2026 09:59
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Glimka
6
Legionista

Typowe, że na nas leją. Inni zlecają dubbingi, a Sony jak typowe Sony daje lektora do absolutnie wszystkiego bez znaczenia czy tytuł jest kierowany do dorosłych, czy najmłodszych dzieci (i pomiędzy). Najlepiej, żeby się opamiętali albo zamknęli działalność w Polsce.

27.07.2026 10:53
Mangas
2.1
odpowiedz
Mangas
9
Pretorianin

Glimka Ja do lektora nie mam nic. Tym bardziej, że nie ma przymusu jego słuchania, jest oryginalna ścieżka dźwiękowa i napisy, więc o co ten ból odwłoka? Fakt, że tytuły stricte dziecięce ten dubbing powinny mieć, ale kiedy widzę któryś raz z kolei g***o burzę na ich Facebooku o to, że taki "Atak Tytanów" ma lektora zamiast dubbingu, to mnie pusty śmiech ogarnia. Faktycznie ten tytuł jest idealnym przykładem serii, którą można oglądać razem z dziećmi (seanse rodzinne to jeden z głównych argumentów miłośników dubbingu)...

Forum Forum Inne Gry
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl