Komentarze do wiadomości: „100% ich pracy dotyczy Mass Effect”. Weteran BioWare uważa, że skupienie się na jednej marce to najlepsze rozwiązanie dla zasłużonego studia

Forum Gry RPG
Dodaj komentarz
21.01.2026 09:06
1
odpowiedz
StilleR666
96
Pretorianin

Nie nie, to JEDYNE wyjście.

21.01.2026 09:26
xsas
2
odpowiedz
xsas
200
SG-1

Bioware tak naprawdę już nie ma i tylko Mass Effecta oraz Dragon Age szkoda (plus inne tytuły wielkiego niegdyś Bioware)
Tutaj pałeczkę przejmą goście z Archetype Entertainment (tworzący Exodus) i jeśli gdzieś miałaby iść licencja na ME, to właśnie do nich. Pytanie tylko czy by ją chcieli. Exodus jeśli osiągnie sukces, to jest przecież bardzo podobny do Mass Effecta. A dwóch takich samych gier raczej nie będą prowadzić. Nic to, pozostaje czekać i obserwować.

21.01.2026 09:33
piwotomojepaliwoiwodeczka
3
1
odpowiedz
2 odpowiedzi
piwotomojepaliwoiwodeczka
5
Chorąży

Dobrze ze sa setki dobrych starych gier na ktore nie starczy mi pewnie zycia i tak, dzieki czemu nie trzeba grac w nowy chłam

21.01.2026 09:53
elathir
3.1
elathir
117
Czymże jest nuda?

Bez przesady, wychodzi sporo dobrych nowych produkcji.

Obiegły rok to choćby KCD2, Silksong, Clair Obscure.
Do tego jest masa fajnych niezależnych produkcji.

Po prostu trzeba patrzeć poza to co wypuszcza Ubi, EA, Acti i Sony.

post wyedytowany przez elathir 2026-01-21 09:54:00
21.01.2026 10:07
3.2
boy3
126
Legend

Bez przesady, wychodzi sporo dobrych nowych produkcji.
Niestety nie masz racji elathir, dobrych, porządnych gier jest dzisiaj jak na lekarstwo

Wymieniłeś w poście raptem kilka gier, w starszych latach dobrych gier to było kilkanaście tytułów w danym roku

A indyki mają to do siebie że często nie mają języka polskiego, są bardzo ubogie pod względem zawartości, albo monotonne albo straszą słabą grafiką, ja do żadnego indyka nie potrafię się przemóc, dlatego muszę grać w te same tytuły ciągle :/

post wyedytowany przez boy3 2026-01-21 10:08:20
21.01.2026 10:24
4
odpowiedz
katai-iwa
63
Legend

Coś mi mówi, że nawet postawienie wszystkiego na nowe ME im nie pomoże.

Forum Forum Gry RPG
Dodaj komentarz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl