Kochana policja w akcji.
Śmiać się czy płakać? Jako, że jestem z Poznania mogę powiedzieć otwarcie, że policjanci najlepsi są w organizowaniu łapanek przy przejściach dla pieszych, wystawianiu mandatów na strefach (również w formie łapanek) oraz przy spisywaniu studentów z piwem. Nasi herosi jednak popisują się teraz niezwykłą interwencją koło starego rynku.
Nasuwa się jedno pytanie. Kto tych głąbów w ogóle zatrudnia? Wszędzie tylko łgarstwo, nadużycia i przekręty. Czasem idąc ulicą czuje się jak podejrzany o zbrodnię, przechodząc na pasach na czerwonym świetle gdzie absolutnie NIC nie jedzie z obu stron. Nie wiem jak w innych miastach, ale w Poznaniu zaczyna być jak w państwie policyjnym.
Macie podobne doświadczenia?
FBI zawsze działa skutecznie i szybko, bez szkody dla obywateli.
Praca w FBI była dla mnie niezwykłym doświadczeniem.
Przebywając w Polsce od stycznia, widzę ogromny kontrast między służbami federalnymi a polską policją. Na korzyść FBI.
Cóż ,miesięczna norma musi być wyrobiona ,a przecież nie będą łapać groźnych bandytów bo też się boją o swoje życie .
Poda ktoś linka do filmu drogówka gdzie instruują kogo i za co mają łapać ?
Już pomijając aspekt policji.
Ten film powinien otworzyć oczy tym którzy myślą, że mamy 21 wiek i już nigdy więcej światem nie będzie rządzić przemoc tylko "prawa" które mamy.
Równie dobrze można w taki sposób pojechać do piachu jak się trafi na wybitnie chore na łeb jednostki społeczeństwa. Problem naszych czasów jest taki, że ludzie kompletnie stracili instynkty obronne (bo przecież "jest 21 wiek, nikt nie będzie mnie atakował albo robił wobec mnie czegoś wbrew prawu").
A co do samego filmiku. Nadużycia mają miejsce wszędzie, w każdym kraju i każdym zawodzie. Taki jest skutek wolnej woli.
było
Zupełnie inaczej by to wyglądało gdyby policjant powiedział nawet żartem: ''cholera, nie zauważyłem, moja wina'' i przeprosił. Byłoby po sprawie. Patrząc na coś takiego po prostu mi wstyd. Najgorsze jest w nas o cwaniactwo, niemożność przyznania się do błędu, wykorzystywanie uprzywilejowanej pozycji. Mam nadzieję, że takie zachowania będą dalej piętnowane.
[7]
Oj będą, z pewnością. A Ty i twoje dzieci będziecie stąpać po ziemi z czipami pod skórą "dla własnego bezpieczeństwa".
czyste frajerstwo
powinni być usunięci ze służby. Jeśli w tak banalnej sytuacji przekraczają swoje uprawnienia w tak znaczący sposób, to tym bardziej zrobią to w innych.
No ok, reakcja nieprawidłowa, ale widać, że jeszcze młodzi. Ci na Starym są od temperowania zakapiorów, pijaczków i innego elementu i w tym są dobrzy. Ziomek złamał przepisy, każdy popełnia błędy. Z drugiej strony jest to ulica wyłączona z normalnego ruchu więc tragedii nie ma. Jakby mi jakiś ktoś podszedł do radiowozu, przystawił telefon do twarzy i zaczął
się dowalać to też mógłbym się zdenerwować. Tym bardziej, że takie rzeczy nie powinny nigdzie przenikać - wiadomo, że się zdarzają, ale zmniejszanie zaufania do policji nie służy dobrze ani policji, ani obewatelom, ani państwu.
Generalnie dziennikarze mający ból dupy o wszystko i żerujący na wszystkim są dla mnie dnem.