King's Bounty pytania
Gram sobie w King's Bounty Legend i mam dwa pytania :
1) Jak to jest z magią? Gram paladynem i jak mogę się nauczyć czarów na stałe do księgi magii a nie korzystać ze zwojów?
2) Dołączyły do mnie wilki i podczas walki one od razu są "Out of control", co można z tym zrobić?
1) musisz mieć odpowiednią ilość kryształów do zapamiętania czaru z zwoju. W księdze czarów, przy czarach ze zwojów powinien się uaktywnić (o ile mnie pamięć nie myli) plusik do zapisania czaru w księdze.
2) Najprawdopodobniej liczebność armii przekracza twoje możliwości dowódcze, wywal część którejś z armii (najlepiej zostaw w zamku, potem jak zwiększysz dowództwo będziesz mógł po te armie wrócić).
1) Tak mozna. Na ikonce zwoju jest taka mała ikonka, która słuzy do zapisywania na stałe czarów. CZary te nastepnie można 3 krotnie ulepszyc.
2) To jest zdolność wilków. Powoduje berserk. najlepiej nie korzystaj z nich i uważaj gdy z nimi walczysz.
Ogolnie polecam ci zmienic postac na wojownika. nim jest najłatwiej dla początkujacych. i specjalizuj sie w jednostkach strzelających a później sie przerzuc na smoki. jest kilka artefaktów, które czynią walke na dystans przepakowaną. (np. łuk zwiekszający obrażenia o 100%)