King's Bounty pytania

Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz
04.08.2012 11:09
boskijaro
1
odpowiedz
boskijaro
82
Nowoczesny Dekadent

King's Bounty pytania

Gram sobie w King's Bounty Legend i mam dwa pytania :

1) Jak to jest z magią? Gram paladynem i jak mogę się nauczyć czarów na stałe do księgi magii a nie korzystać ze zwojów?

2) Dołączyły do mnie wilki i podczas walki one od razu są "Out of control", co można z tym zrobić?

04.08.2012 11:15
Stitch001
2
odpowiedz
Stitch001
168
Witcher

1) musisz mieć odpowiednią ilość kryształów do zapamiętania czaru z zwoju. W księdze czarów, przy czarach ze zwojów powinien się uaktywnić (o ile mnie pamięć nie myli) plusik do zapisania czaru w księdze.

2) Najprawdopodobniej liczebność armii przekracza twoje możliwości dowódcze, wywal część którejś z armii (najlepiej zostaw w zamku, potem jak zwiększysz dowództwo będziesz mógł po te armie wrócić).

04.08.2012 11:15
kapciu
3
odpowiedz
kapciu
201
kapciem

1) Tak mozna. Na ikonce zwoju jest taka mała ikonka, która słuzy do zapisywania na stałe czarów. CZary te nastepnie można 3 krotnie ulepszyc.
2) To jest zdolność wilków. Powoduje berserk. najlepiej nie korzystaj z nich i uważaj gdy z nimi walczysz.

Ogolnie polecam ci zmienic postac na wojownika. nim jest najłatwiej dla początkujacych. i specjalizuj sie w jednostkach strzelających a później sie przerzuc na smoki. jest kilka artefaktów, które czynią walke na dystans przepakowaną. (np. łuk zwiekszający obrażenia o 100%)

04.08.2012 11:22
boskijaro
4
odpowiedz
boskijaro
82
Nowoczesny Dekadent

Ok, chyba faktycznie zmienie sobie postać na wojownika

Forum Forum Gry Strategiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl