Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Kilka pytań na temat Wiedźmina

20.09.2015 20:19
1
Crag i Hack
21
Centurion

Kilka pytań na temat Wiedźmina

Witam!
Ostatnio zaciekawiły mnie gry z serii Wiedźmin :P Jednakże z takich czy innych powodów (np. myślałem o przerzucenie się na lapka) nasunęły mi się pytania...
1. Apropo Wiedźmina 3 - Jaką jakość grafiki będzie w stanie wyciągnąć ten laptop: http://www.mediamarkt.pl/notebook-asus-g551jw-cn168h,id-1060595? Widziałem na filmiku, że gościu grał na normalnych ustawieniach, lecz patrząc na wymagania, to zastanawiam się czy nie dał by rady pociągnąć i wysokich...a jeśli nie to powiedzcie czemu (co trzeba by ulepszyć w parametrach laptopa). I wgl dlaczego w wymaganiach gry (zalecanych) jest napisane "Procesor: INTEL CPU Core i7 3770 3,4 GHz / AMD CPU AMD FX-8350 4 GHz lub lepszy". W sensie czy wartość GHz w przypadku obu czymś się różni (w sensie czy w teorii są tak naprawdę takiej samej jakości) czy ten drugi faktycznie lepszy, bo ma więcej GHz? Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi XD
A poza tym wgl z tego co widziałem na filmikach porównujących poziomy grafiki, to największa przepaść jest między grafiką niską (tutaj wszelkie przybliżenia wypadają naprawdę kiepsko) a średnią, a potem to już tylko detale (np. wyraźniejsze rysy twarzy itd.) Generalnie poziom normalny też nie jest zły moim zdaniem, chociaż może wy mi powiecie jak to wygląda :P Jeżeli też się nadaje do przyjemnej gry to może i nawet uda mi się znaleźć nieco tańszy sprzęt, który pociągnie na takich właśnie ustawieniach.
2. Czy taki laptop z pyt. 1 dałby też radę odpalić pierwszą część gry, która jest już dość stara?
3. Ciekawią mnie również książki, ale nie wiem dokładnie jaka jest ich kolejność, bo są zarówno opowiadania jak i chyba 5 tomów, więc jeśli mnie naprowadzicie to byłbym wdzięczny :P
No i ogólnie jak macie czas to możecie mi coś więcej powiedzieć na temat grafiki 3 części czy ogólnie opinii (choć raczej znam same dobre) A no i ogólnie też jeśli znacie się na firmach, to powiedzcie mi czy Asus to dobra firma :P

20.09.2015 20:46
AIDIDPl
2
odpowiedz
AIDIDPl
186
PC-towiec

Skoro ten laptop radził sobie z W3 na normalnych ustawieniach to dlaczego W1 miałby nie odpalić skoro, jak zauważyłeś, jest to starsza gra? Co to w ogóle za pytanie?

20.09.2015 21:04
3
odpowiedz
Crag i Hack
21
Centurion

No może głupie pytanie :P Ale po prostu wydawało mi się że dla niektórych gier coraz to nowsze komputery są ZA dobre i że już na nich nie działają...

20.09.2015 21:08
Szyszkłak
4
odpowiedz
Szyszkłak
217
RZUŁTY WONSZ PIENĆ

Ostatnie życzenie
Miecz przeznaczenia
Krew elfów
Czas pogardy
Chrzest Ognia