Karta graficzna traci na wydajności.
Witam, czasami zdarza mi się tak, że gram w jakąś grę i nagle zwieszka chwilowa po czym zaczyna strasznie ciąć, pomaga tylko restart PC, czym to może być spowodowane ?
Karta to GTS 450 1 GB, stery najnowsze.
nie za dużo (powiedzmy, że ujdzie). podczas gry może dochodzić do takiej temp. a zasilacz jaki ?
Zaczalbym od podstawowych spraw. Reinstalacja systemu i dokladne przeczyszczenie sprzetu, kazda czesc osobno i ponownie dokladnie złozyl. Temperatury procesora sa wysokie, jesli nie chcesz inwestowac w chlodzenie to przynajmniej wymien paste termoprzewodzaca. Temperatury karty jak na ten model sa przyzwoite. Ciezko cos wiecej stwierdzic jesli nie ma sie sprzetu przed oczami.
Spadek wydajnosci pojawia sie w kazdej grze czy w konkretnym tytule ?
W każdej grze, lecz np dzisiaj grając w crysis 2 nic sie nie działo ostatnio przez dłuższy czas też od czasu do czasu to się pojawia, raz rzadko, raz często, co do czystości to piecyk czyszczę systematycznie, system od pierwszego takiego zdarzenia kładłem chyba z 4 razy ;p. Może to wina płyty ? Bo do wymiataczy nie należy. Jeszcze muszę tą pastę wymienić, zobaczymy.
A i jeszcze takie pytanie z innej beczki, gdybym zmieniał sprzęt w niedługim czasie to czy mój gts nie hamowałby zbytnio procesora 6 rdzeniowego 3,1Ghz ? Chodzi mi tu o modele AMD.
Miałem podobnie z GTA 4, powodem była za mała ilosc pamieci RAM.