Karta graficzna inno3d 8800GTS - wielki problem

Forum Komputery
Odpowiedz
29.09.2011 19:33
12jonasz
1
odpowiedz
12jonasz
64
Monster

Karta graficzna inno3d 8800GTS - wielki problem

Witam, mam problem z moją kartą graficzną, mianowicie wszystko do tej pory było ok, jednak od niedawna komputer zaczął się co jakiś czas zacinać tak, że trzeba było resetować go, aby wrócił do normalnego stanu, a teraz po włączeniu komputera odświeżanie zmienia się na 60Hz (nie do zmiany) a kompozycja Windowsa 7 przestawia się na klasyczną (nie ma przeźroczystości), w dodatku nie mogę grać w żadną grę, bo komputer karty nie wykrywa, albo od razu się zacina. Mój sprzęt to inno3d 8800GTS, dzieje się tak za każdym razem, przeinstalowywałem sterowniki, resetowałem komputer, nic to nie daje - ratuje mnie jedynie korzystanie z mojej starej, zintegrowanej grafiki. W dodatku gdy podłączam kartę i chcę przejść do panelu Nvidia, wyskakuje mi błąd "brak podłączonej karty Nvidia"...Co mam robić? Karta chyba nie jest do końca zepsuta, bo w końcu po podłączeniu jej, wyświetla się obraz, pulpit i mogę na niej serfować po internecie itd. Ale jak mówiłem - odswieżanie 60hz, kompozycja klasyczna i nie mogę w nic grać...Co jest?

29.09.2011 19:43
2
odpowiedz
Sionlos_NPC
101
Senator

Wyjmij i włóż jeszcze raz, przeczyść z kurzu, ewentualnie zrób formata. Jak możesz to sprawdź też na innym zasilaczu.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl