Karta graficzna 400-450zł zajrzyj
Intel Pentium Dual Core E5200 2x3,00GHz + ASUS P5LD2-X/1333+4GB DDR2 Good Ram, PALIT Geforce 9500GT 1024MB DDR2, Dysk Segate 500GB, Zasilacz Mustang 450W.
Komputer ma już 3 lata i czas na kupno karty graficznej. Wiem że zasilacz jest lipny, ale zaryzykuje i nie będę go wymieniał. Bo już przetrwał podkręcanie procesora, grafiki i wszystkiego co popadnie, więc nie jest źle. Wiele gotowców z allegro jest na badziewnych zasilaczach z I7 i GTX na pokładzie więc myślę że wytrzyma.
Kumpel ma Feela 350W i włożył do niego GF460... i działa.
Dobra. Ale zadanie jest dla was takie: Potrzebuję karty graficznej do 400-450zł MAX 500zł Najwydajniejszej w tej cenie. Nie zależy mi czy ATI, czy nvidia. Ma działać i tyle.
Za 380zł można dorwać HD5830, lecz może jest coś wydajniejszego od tego?
Karta nie musi być nowa. Może być używana, ale niech będzie na jakiejś rocznej gwarancji.
Byle bym odpalił BF3 i inne starsze produkcje jak Metro na minimalnych/srednich przy rozdzielczosci 1280x720/1366x768 w stałych 50 fps.
Z góry dzięki za propozycję.
https://www.gry-online.pl/forum/skladamy-komputer-czesc-lv/zab1fc95?N=1
Wstępniak.
Z góry dzięki za propozycję. <-- liczysz tylko na jedną
Z góry dzięki za propozycje. <-- liczba mnoga
Po pierwsze zrobiłbym coś z tym zasilaczem bo to jest bomba z opóźnionym zapłonem.
Co do grafy, proponuje HD4870, cokolwiek mocniejszego tam włożysz, procesor będzie 'blokował'.
Podstawa to jednak zasilacz. Co prawda może działać i to nawet przez długo, ale będziesz żałować jak pewnego dnia cały sprzęt będzie do wyrzucenia.