Karta graficzna
Witajcie ;D Chciałbym kupić kartę graficzną do 200zł - dlaczego tak mało? Bo do mojego komputera nie opłaca się więcej dokładać. Nie znam się na tym za dużo, ale mniej więcej powiem jakie mam podzespoły.;)
Zasilacz ATX firmy iBox 450W jest nowy ma dopiero tydzień. Płyta główna to MSI P31 NEO. Procesor IntelCore 2 Duo 2.66GHz E8200. Dysk twardy Maxtor 250GB. Komputer był kupiony w 2008 roku "ARNO KOMPUTER"
Poszukaj Radeona HD 4850 lub HD 4870 (będzie ciężko znaleźć do 200zł) albo GeForce GTX 260.
Procesor podkręć do 3300MHz+ i spokojnie pograsz we wszystkie gry do 2010 roku na wysokich lub średnio-wysokich detalach.
Sprawdź ile masz RAMu i jeżeli jest to mniej niż 4GB to sugerowałbym kupno jakiejś taniej 4GBowej kości.
Mam 2GB ramu ddr2 800mhz. Procesora nie da się podkręcić lub ja nie wiem jak to zrobić. A i jest takie coś, kiedyś miałem jeszcze dwie kości po 1GB ram i nie współpracowały. Komputer włączał się ale nic poza tym. Czarny ekran, i jedynie można go było wyłączyć. Aktualnie posiadam 2x1GB ram ;]