Just Cause2 - steam pytanie

Forum Komputery
Odpowiedz
12.12.2011 20:36
tadzikg
1
odpowiedz
tadzikg
195
starszy brygadier

Just Cause2 - steam pytanie

witam,
mam taki problem:
kupiłem sobie Just Cause2 zarejestrowałem na steamie i mam okienko ile trzeba miejsca na dysku ile mam i szacowany czas pobierania, jak chce przejsc dalej to blad bo mam zbyt malo miejsca na dysku... WTF? mam 127 GB a potrzebuje ok 5GB, co jest?

12.12.2011 20:43
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Gra instaluje się tam, gdzie jest zainstalowany Steam. Jeżeli masz go w domyślnej lokacji (zazwyczaj C:\Program Files) to możesz faktycznie nie mieć tam miejsca.

12.12.2011 21:04
tadzikg
3
odpowiedz
tadzikg
195
starszy brygadier

temat do zamknięcia, problemem okazał się folder z polskimi znakami gdzie był zainstalowany steam/ poprostu zminilem nazwe folderu i juz ok

mam pytanie jeszcze:
pierwszy raz korzystam ze steamu/ na czym to polega? kupilem gre, wprowadzilem kod i co dalej? jak wyjade do argentyny to na innym komputerze poprzez swoje konto sciagam owa gre? i czy plyta jest potrzebna do uruchomienia? to co się sciaga mi w tym momencie to jest instalka czy juz gra?

12.12.2011 21:11
4
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Teoretycznie możesz grać wszędzie.
Płyta jest niepotrzebna.
Ściągasz gotową do odpalenia grę.

12.12.2011 21:18
tadzikg
5
odpowiedz
tadzikg
195
starszy brygadier

Teoretycznie możesz grać wszędzie.
tzn?

Płyta jest niepotrzebna.
po ciula oni ją dają?

Ściągasz gotową do odpalenia grę.
A gdzie wybrać folder do owej gry?

12.12.2011 21:21
pecet007
6
odpowiedz
pecet007
178
~

>A gdzie wybrać folder do owej gry?
nie, już ci narmo napisał że się ściąga tam gdzie masz zainstalowanego steama

>po ciula oni ją dają?
żeby mniej ściągać, ale tak naprawdę możesz ją wyrzucić, albo dać koledze i tak nie pogra jak nie ma swojego klucza, ba nawet klucz możesz koledze dać, bo jak już zarejestrowałeś grę do swojego konta to nic z nim nie zrobi, choć i tak odradzam bo czasem oryginalne pudełko się może przydać do odzyskiwania ukradzionego konta steam ;)

12.12.2011 21:29
tadzikg
7
odpowiedz
tadzikg
195
starszy brygadier

>po ciula oni ją dają?
żeby mniej ściągać...

nie rozumiem ...

...ściąga tam gdzie masz zainstalowanego steama
czyli generalnie wszystkie gry, które będę ściągał będą miały swój folder w moim folderze ..../steam w tym przypadku .../steam/Just Cause2

12.12.2011 21:31
8
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

To znaczy, że niektóre gry mają ograniczenia regionalne i do konta zarejestrowanego w jednym kraju możesz nie dodać gry zarejestrowanej w innym, lub może być ona w jakiś sposób wykastrowana (na przykład gry kupione w Niemczech są zazwyczaj mocno obcięte pod względem przemocy, krwi itd.). Teoretycznie jeżeli już grałeś w daną grę, to nie będzie problemu grać w nią ciągle w kraju, w którym teoretycznie coś takiego nie powinno być możliwe.

>>po ciula oni ją dają?
>żeby mniej ściągać...
nie rozumiem ...

Na płycie jest sporo plików instalacyjnych, które jednak nie wystarczą do grania. W dniu premiery zazwyczaj trzeba ściągnąć jeszcze dodatkowo jakieś małe pliki. Jeżeli między wysłaniem gry do tłoczni a jej premierą znalezione zostaną jakieś błędy i zdąży się utworzyć jakieś patche do tego, to one też się ściągają. Ale zazwyczaj jak masz płytę DVD, na której mieści się powiedzmy 4 GB danych, a gra w dniu premiery ma 5 GB, to musisz ściągnąć ok 1 GB, zamiast tych pięciu. Czyli mniej. Logiczne?

...ściąga tam gdzie masz zainstalowanego steama
czyli generalnie wszystkie gry, które będę ściągał będą miały swój folder w moim folderze ..../steam w tym przypadku .../steam/Just Cause2

Mniej więcej.
Steam\steamapps\common\[nazwa gry]

12.12.2011 21:43
tadzikg
9
odpowiedz
tadzikg
195
starszy brygadier

>>>po ciula oni ją dają?
>>żeby mniej ściągać...
>nie rozumiem ...
Na płycie jest sporo plików instalacyjnych, które jednak nie wystarczą do grania. W dniu premiery zazwyczaj trzeba ściągnąć jeszcze dodatkowo jakieś małe pliki. Jeżeli między wysłaniem gry do tłoczni a jej premierą znalezione zostaną jakieś błędy i zdąży się utworzyć jakieś patche do tego, to one też się ściągają. Ale zazwyczaj jak masz płytę DVD, na której mieści się powiedzmy 4 GB danych, a gra w dniu premiery ma 5 GB, to musisz ściągnąć ok 1 GB, zamiast tych pięciu. Czyli mniej. Logiczne?

Tak rozumiem, tylko ja z mojej plyty nic nie instaluje tylko sciagam gre, ktora kupilem, wiec gdzie ta roznica, o ktorej piszesz?

12.12.2011 21:55
10
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Anuluj ściąganie, odpal płytę, zacznie się instalować z płyty najpierw. Po dodaniu klucza od razu pojawia się komunikat, żeby instalować grę. Steam nie sprawdza, czy jest płyta w napędzie, tylko instaluje grę z internetu.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl