Jesteście ekstrawertykami czy introwertykami?

Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz
07.02.2026 16:34
Dziecko Słońca
1
odpowiedz
Dziecko Słońca
0
Legionista

Jesteście ekstrawertykami czy introwertykami?

Jak w temacie.

Po namyśle jestem kimś pośrodku

post wyedytowany przez Dziecko Słońca 2026-02-07 16:36:41
07.02.2026 16:48
Narmo
2
odpowiedz
Narmo
39
nikt

Tak.

07.02.2026 16:51
elathir
3
2
odpowiedz
elathir
117
Czymże jest nuda?

Oba. Bo to wbrew obiegowej opinii nie są przeciwieństwa. Cechy introwertyczne i ekstrawertyczne mogą współistnieć.

07.02.2026 17:06
PersonifikacjaCienia
4
odpowiedz
3 odpowiedzi
PersonifikacjaCienia
35
Brat

Nie da się osoby jednoznacznie zaszufladkować tak jak proponujesz w pytaniu. Jeżeli już chcesz coś określić, to możesz skorzystać z trochę szerszego testu np. https://www.16personalities.com/

07.02.2026 17:12
Dziecko Słońca
4.1
Dziecko Słońca
0
Legionista

Przyznaję się - nie wiedziałem o tym. Ale z drugiej strony na pewno jesteście stwierdzić, które cechy wykazujecie bardziej, ja chyba te bardziej ekstrawertyczne (w domyśle, nie znam się na tym dokładnie, ale jestem bardziej społeczny)

07.02.2026 17:21
elathir
4.2
elathir
117
Czymże jest nuda?

Ale ekstrawertyzm nie oznacza z definicji cech społecznych, można być ekstrawertykiem co nie cierpi ludzi.

Wiesz w ogóle co oznaczają ekstrawertyzm i introwertyzm? Bo na pierwszy rzut oka odnoszę wrażenie, że raczej powielasz tutaj popularne w necie przekłamania dotyczące tych cech.

Ekstrawertyzm i introwertyzm określają wektor naszej uwagi. Introwertycy są raczej skoncentrowani na tym co z wewnątrz a ekstrawertycy z zewnątrz pochodzi.

Przykład:
Masz dwie osoby, obie nie lubią ludzi ale lubią sztukę. Obie spędzają sporo czasu w muzeum oglądając obrazy. Introwertyk będzie się przy nich zatrzymywał koncentrując się na tym jakie emocje one w nim wzbudzają, co dzięki nim czuje, jak je odbiera. Ekstrawertyk będzie chciał doświadczyć ich jak najwięcej, będzie się koncentrował nad tym co autor chciał przekazać, jaką uniwersalną symbolikę czy prawdę przekazują.

Tak samo na spacerze, jeden się wybierze do lasu by zostać sam na sam ze swoimi myślami i by się na nich w ciszy skoncentrować, znaleźć coś wewnątrz siebie a drugi by chłonąć piękno natury, szukać w niej inspiracji, czegoś dla siebie z otaczającego go świata.

Z pozoru patrząc a boku podobni do siebie, wręcz identyczni a wewnątrz inny świat.

Stąd piszę, że mam obie te cechy, bo to zależy od mojej potrzeby, czasem lubię pomyśleć a czasem lubię szukać inspiracji w świecie.

post wyedytowany przez elathir 2026-02-07 17:39:06
07.02.2026 17:40
Dziecko Słońca
😈
4.3
Dziecko Słońca
0
Legionista

Via Tenor

Kurde, po prostu coś mi się pokiełbasiło, ale ty zaraz musisz wyskakiwać ze złośliwym ,,pewnie ukradłeś se to z neta"

OK kill me

Forum Forum Pytania i Ogłoszenia
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl